Oficialii clubului FC Timisoara cauta metode prin care sa intareasca legaturile cu sporterii si au hotarat ca fanii ce si-au achizitionat abonamente in sezonul 2009/2010 sa fie rasplatiti, primind astfel gratuit un abonament pentru urmatorul sezon. Intr-un comunicat publicat pe site-ul oficial al clubului banatean, finantatorul Marian Iancu le-a cerut suporterilor sa il sprijine pe antrenorul Sabau, acordandu-i timp si incredere.

"Tinand cont de noua politica de vanzare a biletelor, care are ca tinta readucerea publicului nostru pe stadion, Consiliul de Administratie al clubului a decis la propunerea mea ca suporterii care si-au achizitionat abonamente pentru sezonul 2009-10 al Ligii I sa primeasca gratuit, nominal, cate un abonament pentru editia de campionat 2010-11.

Pe de alta parte, ii rog pe fani sa fie alaturi de antrenorul principal Ioan Ovidiu Sabau si sa ii acorde acelasi timp si aceeasi incredere pe care le-au oferit fostului nostru tehnician Dusan Uhrin. Toate acestea in contextul in care, in primul an de activitate, Dusan Uhrin a terminat campionatul pe locul 6, iar situatiile sunt similare. Lotul nostru necesita o intinerire, asa cum la acel moment avea nevoie de transferuri. Au aparut si vor aparea jucatori noi, tineri, in conditiile in care ne-am impus cu totii in club obiectivul de a castiga campionatul. I-am cerut si lui Nelutu Sabau sa promoveze tineri in prima echipa si, in acelasi timp, ne-am asumat si obiective de performanta. Anul competitional 2009-2010 ne gaseste cu o medie de varsta a lotului de 24 ani pentru 32 de jucatori, urmand ca in 2010-2011 aceasta sa coboare la aproximativ 23 ani. Acest lot am inceput de acum sa-l pregatim pentru urmatorii trei ani competitionali, adica pana in 2012-2013. Vor fi transferuri punctuale, in functie de posibilitaaile financiare si de performante. Totodata, in pauza campionatului 2009-2010 se va forma generatia viitoare, adica aceea care incepand cu anul 2013 va avea ca obiectiv sa asigure continuitatea la echipa principala a clubului.

Acest lucru se va realiza prin comasarea si selectia valorica dintre actuala echipa a doua si juniorii nascuti in 1992, campioni nationali, toti sub conducerea antrenorului Valentin Velcea, avand ca secund pe Adrian Stoicov, preparator fizic-Mihai Alexandru, doctor-Javad Ahmadi, maseuri-Cristian Chivu.

Aceasta viitoare noua generatie va avea asigurate toate conditiile de pregatire, aproape identice cu echipa mare a clubului. Obiectivul pentru returul competitiei din liga a III-a a campionatului in curs va fi de mentinere in esalonul respectiv, iar pentru anul viitor de promovare in liga a II-a.

Acesta este motivul pentru care Ioan Ovidiu Sabau are sustinerea totala si nu va duce singur povara nereusitelor, atunci cand apar. Probabil suntem singurul club cu un astfel de plan, pe termen mediu si lung, fapt pentru care va rog sa fiti alaturi de noi.

Marian Iancu, presedintele Consiliului de Administratie al FC Timisoara"