Lionel Messi a fost votat drept cel mai bun jucator al editiei trecute din Champions League, argentinianul fiind ales de 214.000 de cititori. Sondajul a fost realizat in colaborare de Gazzetta dello Sport si Marca. Acest premiu este, conform specialistilor, primul pas catre Balonul de Aur, editia 2009.

Aproximativ 214.000 de votanti l-au vazut pe Messi drept stralucitor in precedenta editie a Ligii Campionilor, micutul mijlocas avand un rol deosebit de important in tripla realizata de FC Barcelona (Liga Campionilor, titlul in Primera Division si Cupa Spaniei).

Vedeta Barcelonei a fost urmata de catre Alex Del Piero (din pacate pentru el, a parasit rapid competitia cu Juventus) si de coechipierul Andres Iniesta, autorul golului care i-a calificat pe catalani in finala Champions League in detrimentul celor de la Chelsea.

Argentinianul este de altfel marele favorit la castigarea Balonului de Aur din 2009, Messi neavand, dupa parerea celor implicati in fenomenul numit sportul rege, rival in castigarea trofeului decernat de France Football.