Google a fost gasit vinovat de catre un tribunal din Sao Paulo de folosirea de false profiluri purtand numele Rubens Barrichello in cadrul retelei de socializare Orkut, care apartine gigantului de internet, informeaza Autosport. Pilotul brazilian va primi o despagubire de 500.000 de dolari din partea Google.

Cum afacerea dateaza din anul 2006, suma finala pe care Google va trebui sa o plateasca catre Barrichello ar putea ajunge la 700.000 de dolari, tinand cont de amenda de 590 de dolari pentru fiecare zi de intarziere.

Jurnalistii brazilieni au precizat ca pe Orkut au aparut aproximativ 300 de profiluri false cu numele lui Rubens Barrichello, reteaua de socializare avand un imens succes in Brazilia, acolo unde lupta pentru suprematie cu versiunea in limba portugheza a lui Facebook.

Rubens Barrichello a incheiat pe locul trei sezonul 2009 din Marele Circ, brazilianul fiind devansat de Sebastian Vettel (locul 2) si de Jenson Button (campionul mondial en-titre). Pilotul brazilian va concura pentru Williams in 2010.