Uniunea Europeana de Fotbal (UEFA) a anuntat vineri ca a deschis o procedura disciplinara impotriva clubului Unirea Urziceni, pentru deficiente de organizare constatate la jocul cu Rangers (Champions League). In acelasi timp, UEFA confirma ca va ancheta si comportamentul suporterilor scotieni pe stadionul din Bucuresti. Comisia de disciplina va dezbate cazul "Unirea vs Rangers" la 12 noiembrie.

Scotienii s-au plans ca Unirea nu a respectat protocolul incheiat anterior, in sensul ca nu a asigurat decat doua porti de intrare pentru fanii lui Rangers (in loc de 4 porti, cat se convenise inaintea partidei din Ghencea). Totodata, fanii din Glasgow au reprosat fortelor de ordine ca au folosit gaz lacrimogen, act considerat "inacceptabil" de presedintele clubului, Martin Bain, care a promis ca se va adresa UEFA.

Ceea ce s-a si intamplat: dupa sesizarea lui Bain, forul continental a deschis o procedura disciplinara si contra Unirii, pentru probleme de organizare. In prima instanta, UEFA anuntase ca va ancheta incidentele provocate de fanii scotieni in sectorul de tribuna din Ghencea.