Incidentele recente dintre suporterii germani au pus punctul pe "i", iar politistii germani au cerut Federatiei Germane de Fotbal (DFB) si Ligii Germane de Fotbal (DFL) sa participe financiar la asigurarea securitatii pe durata meciurilor de fotbal. Sindicatul politistilor germani a cerut, prin vocea presedintelui sau, ca oficialii fotbalului german sa contribuie cu 50 milioane de euro pe sezon.

Rainer Wendt, presedintele sindicatului politistilor germani a cerut public oficialilor din fotbalul german sa contribuie la cheltuielile de securitate: "Speram ca DFB si DFL sa participe adecvat la aceste costuri. Cred ca suma de 50 milioane de euro ar fi un pret corect, ca intre prieteni". Wendt a subliniat ca exista costuri enorme din partea politiei pentru a garanta securitatea in timpul meciurilor de fotbal si a asigurat ca "doar costurile de personal pentru actiunile politistilor la meciuri depasesc lejer suma de 100 milioane de euro", informeaza presa germana.

La meciul dintre Hansa Rostock si FC St. Pauli, de luni, 500 de suporteri ai echipei gazde au incercat sa rupa gardurile pentru a-si agresa rivalii. In urma acestor incidente au fost raniti 29 politisti, iar 23 de persoane au fost arestate. "Cand zboara pietre, cand sunt agresate persoane cu bare de fier, cand se lanseaza cocktail-uri Molotov, atunci se pun vieti in pericol", a adaugat Wendt. De asemenea, presedintele Sindicatului a criticat interesul pur comercial al DFB si DFL in momentul in care stabilesc intalnirile dintre echipele rivale, netinandu-se seama de securitate.