Comitetul Executiv al FRF a decis, in cursul zilei de marti, sa nu mai delege arbitri din strainatate la partidele din returul sezonului 2009-2010 la Ligii 1 la fotbal.

Decizia Federatiei vine dupa ce Mircea Sandu a fost de acord cu Conventia UEFA in ceea ce priveste arbitrajele. Astfel, in aceasta Conventie se precizeaza ca in cazul in care o Federatie solicita brigazi din strainatate la fiecare etapa, atunci ea nu va mai primi cei 375.000 de franci elvetieni anuali din partea forului european.

Comitetul Executiv a modificat o decizie dupa numai doua luni, FRF-ul hotarand cu cateva saptamani in urma sa aduca arbitri straini la disputele in care ambele formatii doresc acest lucru.

Asemenea discutii au existat si in sezonul trecut al Ligii 1, atunci cand in primavara s-a decis aducerea de arbitri straini, iar in iunie aceasta masura a fost anulata.

In alta ordine de idei, FRF a mai stabilit ca returul campionatului sa inceapa pe 20 februarie (etapa XVII), desi initial prima etapa din noul an trebuia sa se desfasoare pe 13 februarie.