Universtatea Craiova - CFR Cluj este derbiul sferturilor de finala din Cupa Romaniei Timisoreana, tintarul acestei faze a competitiei fiind stabilit dupa o tragere la sorti care a avut loc in cursul zilei de marti la Casa Fotbalului.

Astra Ploiesti - Dinamo

Universitatea Craiova - CFR Cluj

FC Vaslui - Inter Curtea de Arges

FC Brasov - Gloria Bistrita

Echipele au fost impartite in doua urne valorice dupa cum urmeaza:

Urna A: Dinamo, CFR Cluj, FC Vaslui

Urna B: FC Brasov, Gloria Bistrita, Universitatea Craiova, Astra Ploiesti, Inter Curtea de Arges.

Se va juca in sistem eliminatoriu, intr-o singura mansa, in datele de 17, 18 si 19 noiembrie, pe stadionul primei echipe extrase. Semifinalele se vor desfasura tur-retur (23 si 24 martie, respectiv 13 si 14 aprilie 2010), in timp ce ultimul act se va juca pe 6 iunie 2010, la Iasi.

"E cel mai tare meci al acestei faze. E singurul adversar pe care nu mi-l doream, dar poate asa e mai bine. Daca vrem cu adevarat trofeul, trebuie sa le dam afara pe cele mai puternice dintre competitoare" - Adrian Mititelu (sport.ro).

"Avem foarte multi jucatori imprumutati la Astra si sunt sigur ca vor aparea numeroase discutii. Cupa este un obiectiv important pentru noi si nu imi convine deloc aceasta tragere la sorti" - Vasile Turcu (sport.ro.)

"Va fi un meci greu, pentru ca vom intalni o echipa care a reusit sa elimine Steaua, iar in campionat este neinvinsa de cateva etape. Jucatorii Gloriei Bistrita au si o motivatie in plus prin aducerea lui Florin Halagian, insa noi trebuie sa ne calificam" - Dinu Gheorghe.

"Ma bucur in primul rand ca jucam acasa. Obiectivele noastre raman aceleasi, sa jucam finala si sa prindem un loc de cupa europeana, indiferent ca intalnim o echipa pe care am invins-o de curand" - Marius Lacatus.