Adversara Timisoarei din grupele Europa League, Dinamo Zagreb a fost depunctata de catre UEFA, ca urmare a incidentelor provocate de suporterii croati la meciul de pe Dan Paltinisanu, din 1 octombrie. Comisia de Control si Disciplina a UEFA a hotarat sa ii penalizeze cu trei puncte pe cei de la Zagreb, Timisoara urcand astfel pana pe locul trei in Grupa A din Europa League, informeaza UEFA.

Din cauza acelorasi incidente, Dinamo Zagreb va juca urmatoarele meciuri din Europa League de pe teren propriu, cu Ajax Amsterdam in 5 noiembrie si FC Timisoara in 17 decembrie, fara suporteri in tribune. Dinamo Zagreb a ramas fara toate cele trei puncte obtinute in meciul cu Timisoara, dar oficialii croati au declarat ca vor face apel la aceasta decizie.

"Suntem socati de aceasta decizie drastica. Din pacate, un grup restrans de huligani a adus daune incalculabile clubului nostru, dar si restului de 99 la suta din fani care nu meritau acest lucru. Clubul nostru a fost pedepsit prea sever. Dinamo va face apel la aceasta decizie, am facut mereu eforturi pentru a organiza cum se cuvine atat meciurile de acasa, cat si deplasarile. Nici in cele mai negre cosmaruri nu credeam ca ni se vor lua trei puncte. Este un vis urat, ne-a dat peste cap pe toti. Clubul nostru nu este vinovat pentru manifestarile suporterilor la Timisoara. Cum putem noi influenta comportamentul lor in afara stadionului? E treaba politiei, a organizatorilor", a declarat directorul executiv al lui Dinamo Zagreb, Damir Vrbanovic, potrivit publicatiei 24 Sata, citat de Mediafax.

Clasament Grupa A:

1. Ajax Amsterdam 5 p

2. Anderlecht 5 p

3. FC Timisoara 2 p

4. Dinamo Zagreb 0 p