Steaua a remizat pe teren propriu cu Rapid, scor 1-1, in cea de-a 11-a etapa a Ligii 1 si ramane fara victorie in Ghencea, de sapte ani, in fata giulestenilor. Herea a adus Rapidul in avantaj dupa o lovitura de la colt (min. 27). Dintr-o alta faza fixa, Dayro Moreno a inscris (min. 61) al doilea sau gol de la revenirea la prima echipa a Stelei si a adus un punct echipei sale.

Mihai Stoichita, antrenor Steaua: "A fost un meci frumos, in care ei au parut mai siguri si mai stapani in prima repriza. Noi am fost statici si asta m-a fortat sa schimb sistemul de joc. In partea a doua am riscat si am jucat cu trei fundasi. Am format cupluri mai eficiente pe benzi. In prima parte nu am avut consistenta pe flancuri. Ma ingrijoreaza lipsa de clarviziune si de calitate atunci cand vine vorba de finalizare. Trebuie sa explodam pana la urma. Acum avem si partida asta tare cu Timisoara, o echipa pe care o respect foarte mult. Trebuie sa recuperam punctele pierdute in debutul de campionat astfel incat, in iarna, sa fim 'la bataie' ". (prosport.ro)

Viorel Hizo, antrenor Rapid: "A fost o saptamana grea, in care a trebuit sa remontam echipa dupa meciul cu CFR. Am inceput bine jocul, am inscris, dar pe final am cazut. Sunt multumit ca am scos un punct pe terenul Stelei. Ei joaca altceva de la venirea lui Stoichita. Au doua viteze in plus. Puteam sa castigam, dar la fel de bine puteam sa si pierdem. Pana la urma e un rezultat echitabil".

Zapata, portar Steaua: "Rapid are o echipa foarte buna. A demonstrat asta si in campionatul trecut. Au jucat mai bine in prima parte, dar in repriza a doua am schimbat sistemul si am profitat de spatiile libere. A fost un derby adevarat. S-a bagat piciorul tare, a fost adrenalina. Am crezut ca a fost ofsaid la golul lor, dar am aflat dupa meci ca nu a fost nimic".

Cum s-au marcat golurile:

Minutul 27: Gol Rapid! Herea deschide scorul, dupa ce deviaza in poarta lui Zapata o centrare primita de la Fernandes

Minutul 61: Gol Steaua! Ros-albastrii egaleaza dupa o faza fixa. Centrarea venita din corner este reluata cu capul de Surdu, Bornescu respinge in fata, iar Dayro Moreno inscrie din 3 metri

Echipe de start:

Steaua: Zapata, Golanski, Ghionea, Baciu, Rada, Szekely, Plesan, Toja, Nicolita, Dayro, Surdu

Rapid: Bornescu, Helder, Iordache, Fernades, Bozovic, Lazar, M. Constantin, Buga, Spadacio, Herea, Ionita