Fiorentina a castigat cu 4-3 pe terenul lui Debrecen, iar Adrian Mutu a fost unul dintre cei mai buni jucatori de pe teren. Fotbalistul roman a incantat din nou in tricoul echipei Viola, aratand ca este in mare forma. Nu acelasi lucru se poate spune despre prezentele la echipa nationala, acolo unde Briliantul devine tot mai putin stralucitor.

Debrecen a deschis repede scorul in partida cu Fiorentina, contand pentru grupa E a Champions League, dar Mutu (o dubla) si Gilardino au intors rapid rezultatul.

"S-a intors Mutu. Fotbalistul roman a incantat prin evolutia sa, Adrian avand un merit important in victoria Fiorentinei de pe terenul lui Debrecen", se scrie in presa din Peninsula.

"A fost din nou el, , cel care a incantat fanii italieni care au fost in Ungaria. A reusit o dubla si o pasa de gol pentru colegul Alberto Gilardino" - Corriere della Serra.

"Fiorentina a obtinut o victorie de aur in Ungaria, dar pentru gruparea viola a mai existat un succes, iar acesta are un nume: Adrian Mutu, cel care a devenit protagonistul serii dupa ce a marcat doua goluri si a mai dat o pasa decisiva" - Gazzetta dello Sport.

"Sunt fericit si pentru evolutia mea. Sezonul de-abia acum incepe pentru mine. Le multumesc tuturor celor care au fost aproape de mine. Mi s-a parut normal sa ma duc in fata fanilor si sa fac o plecaciune, pentru ca meritau", a declarat Adrian Mutu (conform Mediafax) dupa partida castigata in Ungaria.

Daca la Fiorentina este laudat pentru evolutia sa (cel putin in ultima perioada), Adrian este criticat dupa ultimele aparatii in tricoul nationalei (din ce in ce mai rare de altfel), singura isprava a fotbalistului dupa rusinea de la Belgrad (0-5 cu Serbia) fiind o petrecere la Novi Sad.

Ultimul gol al lui Adrian la echipa nationala dateaza din iunie 2008, atunci cand atacantul a punctat impotriva Italiei, intr-o partida contand pentru EURO 2008. Ultima prezenta cu adevarat deosebita a Briliantului in tricoul primei reprezentative s-a intamplat impotriva Cehiei (preliminarii pentru CM din 2006), atunci cand Adi a reusit o dubla, iar Romania a castigat cu 2-0.