Valencia a reusit, sambata seara, sa domine in multe momente pe Barcelona, echipa care inregistrase victorii pe linie de la startul sezonului din Primera Division. Liliecii au impresionat prin jocul lor si au demonstrat ca formatia blau-grana poate fi anihilata (s-a terminat 0-0). De remiza de pe Mestalla a profitat Realul (au castigat cu 4-2 in fata lui Valladolid), galacticii aflandu-se la doar un punct in spatele catalanilor.

Fara Henry (accidentat) si Ibrahimovic (nefolosit), Barcelona s-a chinuit sa inscrie impotriva Valenciei, dar imprecizia lui Messi, Pedro si Iniesta au lasat tabela nemodificata in dreptul liderului. Cea mai mare ocazie a disputei i-a apartinut lui Silva, jucatorul liliecilor ratand singur cu Valdes.

De acest 0-0 a profitat Realul, galacticii apropiindu-se la doar un punct in spatele Barcelonei dupa 4-2 cu Valladolid. Au marcat Raul (13', 18'), Marcelo (46') si Higuain (79') pentru gazde, respectiv Nauzet (29') si Marquitos (53') pentru oaspeti.

Valencia: Cesar - Miguel, Dealbert, Navarro, Bruno - Arbeloa, Banega, Hernandez, Silva, Mathieu - Mata

Barcelona: Valdes - Alves, Pique, Puyol, Abidal - Xavi, Yaya Toure, Keita - Pedro, Messi, Iniesta

"Nu am jucat rau in aceasta seara, dar la finalizare s-a vazut ca ne-a lipsit David Villa. Una peste alta, e un rezultat echitabil" - Manuel Llorente, presedinte FC Valencia

"Am castigat un punct mare tinand cont de faptul ca am jucat pe terenul unei dintre cele mai bune echipe din Spania" - Pep Guardiola, antrenor Barcelona.

Clasament:

1 Barcelona 19 puncte

2 Real 18

3 Sevilla 15.