Steaua a hotarat intreruperea unilaterala a contractului de munca al antrenorului Cristiano Bergodi, invocand motivul absentei de la munca a tehnicianului. Inlocuit de finantatorul Gigi Becali cu Mihai Stoichita dupa remiza cu Sheriff Tiraspol din grupele Europa League, italianul a reclamat clubul Steaua la FIFA si asteapta judecarea cazului.

"Intre Cristiano Bergodi si Steaua exista deja un litigiu la FIFA. Antrenorul mi-a transmis sa am o intalnire cu reprezentantii clubului Steaua prin care sa gasim o solutie amiabila pentru a nu mai exista o judecata la FIFA. Reprezentantii FC Steaua nu au fost de acord si dosarul va merge in continuare la FIFA. Bergodi se astepta ca Steaua sa-i desfaca contractul unilateral, nu a fost nicio surpriza pentru nimeni. Steaua incearca in acest fel sa-si creeze probe la FIFA", a declarat Bogdan Tohaneanu, avocatul lui Bergodi pentru Mediafax, citat de prosport.ro.

Avocatul s-a intalnit cu reprezentatii clubului Steaua si a fost informat de intreruperea unilaterala a contractului lui Bergodi: "Intalnirea a fost un simulacru de procedura pentru a se justifica neplata contractului. S-au legat de subterfugiul absentei nemotivate de la serviciu. O modalitate cat se poate de romaneasca. Au desfacut contractul cu data de 15 octombrie, dar atunci de ce nu a fost platit Bergodi in 30 septembrie, conform contractului?".

"Sunt proceduri care vor dura din partea FIFA. Dupa ce va fi analizat cazul, FIFA va face solicitari partilor implicate sa-si spuna punctele de vedere. Probabil o sa dureze luni de zile", a adaugat Tohaneanu.