Echipa nationala a Romaniei a incheiat, cu meciul de la Piatra Neamt impotriva Insulelor Feroe, cea mai slaba campanie de calificare la un turneu final. Dar in memoria tricolorilor va ramane intiparita infrangerea umilitoare pe care a suferit-o in fata Serbiei. Infrangere cu 0-5, de care Mutu nu se considera principalul vinovat.

Intr-un interviu acordat publicatiei italiene La Republica, citat de Mediafax, internationalul roman a declarat: "Stiu ca se astepta foarte mult de la mine, dar nu vreau sa raspund unor oameni care au alte interese. In Romania sunt un jucator important, la fel ca si Chivu, si de la noi se asteapta sa dam mereu totul. Contra Serbiei am dezamagit, dar infrangerea nu este numai din vina noastra".

"In Romania totul este posibil. Nu am facut nimic rau si pot spune ca m-am comportat ca un profesionist. Nimeni nu poate sa aiba dubii in aceasta privinta. Sotia mea nu cunoaste presa din Romania si nu vorbim despre asa ceva. Norocul meu ca sotia mea este o femeie inteligenta si intelege ca nu tot ce se scire despre mine este adevarat", a mentionat Mutu, in legatura cu petrecerile nocturne la care a participat saptamana trecuta.

"Prestatiile mele sunt judecate in functie de golurile mele si acestea au cam lipsit in ultima vreme. Trec printr-o perioada dificila, dar ma pun in serviciul echipei si muncesc mai mult pentru coechipierii mei. Dar nu pot fi de acord ca sunt judecat doar ca nu inscriu", a adaugat jucatorul Fiorentinei.