Luni seara, dupa ce a lotul a ajuns la Piatra Neamt, antrenorul Razvan Lucescu a vorbit despre starea echipei. "Discut principii, nu jucatori", a avertizat selectionerul, refuzand sa comenteze eventualitatea despartirii de Adrian Mutu, in perspectiva viitoarei campanii de calificare.

"Mutu a venit la al 5-lea meci al meu la echipa nationala. Eu observ, trag concluzii, apoi iau decizii. Nu sunt antrenor la club, sa dau afara jucatori. Eu pot doar sa nu ii mai convoc", a spus Lucescu junior.

Ceva mai tarziu, in timpul conferintei de presa, antrenorul a explicat ca daca l-a deranjat ceva, acest lucru a fost atitudinea: "Episodul acela despre care s-a tot vorbit (nr: escapada lui Mutu in doua restaurante bucurestene, pana la 3 noaptea) s-a petrecut marti. Noi am fost in cantonament de miercuri, deci nu are nicio legatura. E vorba de atitudinea din teren, nu despre ce faci in afara. Chiar daca, in viziunea mea, cand vii la nationala, te pregatesti serios toata saptamana".

Lucescu jr a fost insotit la conferinta de presa de Mirel Radoi: "cei doi Adrian au fost unde au fost. Noi care nu am fost, am jucat la fel de prost. Deci, nu are legatura esecul din Serbia cu acel episod". In acelasi timp, Radoi i-a transmis atacantului de la Fiorentina: "Totusi, el trebuie sa fie mai atent data viitoare, pentru ca este echipa nationala. Trebuie sa avem alta atitudine fata de nationala!"