Anglia a fost invinsa de Ucraina in penultimul meci al preliminariilor pentru CM 2010, dar doar un numar de 500.000 de suporteri au putut urmari meciul, transmis doar pe internet si in 12 cinematografe din Anglia, contra cost. Organizatorii au declarat ca experimentul a fost un real succes, pe cand suporterii nationalei Angliei l-au catalogat drept un dezastru total.

Agentia Kentaro a detinut drepturile de televizare pentru meci, iar grupul Perform le-a cumparat. Cele doua companii s-au aratat mai mult decat multumite de aceasta afacere, declarand ca 500.000 de oameni s-au uitat cum Anglia a fost invinsa in Ucraina. Presa engleza anunta, in schimb, ca doar 250.000 de fani au platit pentru a vedea meciul. Asociatia engleza de Fotbal a subliniat ca nu a avut niciun control asupra transmisiei deoarece drepturile de televizare au fost vandute de catre autoritatile ucrainiene.

Kentaro, detinatoarea drepturilor de televizare a obtinut din distributie 3 milioane de lire sterline. O afacere profitabila. Nu si pentru fani, insa. Suporterii englezi au avut o lista intreaga de nemultumiri. Potrivit acestora, calitatea transmisiei nu a fost direct proportionala cu suma platita (intre 4.99 si 11.99 lire sterline). De asemenea, desele intreruperi ale transmisiei i-au exasperat pe fani deoarece unii au pierdut faze importante. Englezii, obisnuiti sa isi sustina favoritii intr-un pub alaturi de prieteni si o halba de bere, au avut si varianta cinematografelor. Dar nu multi s-au aratat incantati de ideea vizionarii meciului nationalei intr-o sala intunecata si plina de popcorn. Si comentatorii David Pleat/Tony Jones au fost pusi la zid de fani deoarece au ratat momente importante din actiunea meciului de sambata.

"Nu va merge niciodata aceasta varianta. Sper ca dupa experienta aceasta nefericita sa omoare o data pentru totdeauna ideea aceasta. Ar trebui sa fie o lectie pentru autoritatile din fotbal. Meciurile ar trebui sa fie disponibile gratuit", a declarat Kevin Miles, purtatorul de cuvant al Federatiei Suporterilor din Fotbal.