Mircea Lucescu il critica pe Mutu dupa evolutia slaba de la Belgrad, antrenorul celor de la Sahtior precizand ca atacantul Fiorentinei nu a avut atitudinea corespunzatoare la disputa cu sarbii. "Daca Mutu nu-si va schimba comportamentul, in urmatoarea perioada ar trebui ca nationala sa fie reconstruita fara el", a precizat Il Luce.

"Mutu trebuie sa-si puna o intrebare: doreste sau nu mai doreste sa reprezinte culorile Romaniei? Este foarte important ce vrea el in continuare de la echipa nationala, are o varsta, trebuie sa aiba o stare de responsabilitate pentru ca el este un exemplu pentru ceilalti, atat in bine, cat si in rau. Daca Mutu nu-si va schimba comportamentul, in urmatoarea perioada ar trebui ca nationala sa fie reconstruita fara el", a declarat Mircea Lucescu (NewsIn).

Castigator la Cupei UEFA alaturi de Sahtior, Mircea Lucescu este de parere ca arbitrajul cipriotului Kapitanis a fost unul pro gazde, centralul lasandu-se purtat de val si de atmosfera in luarea unora dintre decizii.

"Echipa a fost bine pregatita si bine motivata, dar a trebuit sa faca fata unui arbitraj partinitor. De obicei, la finalul preliminariilor echipele mari sunt ajutate de arbitri. Cartonasul galben acordat lui Cristea pentru ca a obstructionat executarea acelui aut mi s-a parut incredibil, el n-a gresit cu nimic acolo. Apoi, a fost acel ofsaid imaginar la Mutu, care scapa singur si era in situatie de a marca, dupa care nu s-a acordat penalty clar la Marica, iar eliminarea lui Chivu a fost absolut inventata", a adaugat Lucescu Senior (NewsIn).

Tehnicianul este de parere ca impotriva centralului cipriot ar trebui facut un memoriu pentru ca astfel de arbitraje sa fie evitate pe viitor. "Ar trebui ca cei de la FRF sa faca un protest oficial la adresa arbitrului Kapitanis, pentru ca asa nu se poate, cipriotul si-a batut joc de noi".

Mircea Lucescu a mai precizat ca punctul culminant al confruntarii cu sarbii a fost la 1-0, atunci cand Mutu s-a lansat intr-o serie de driblinguri, a pierdut mingea, iar Serbia a punctat pe contraatac.

Romania a pierdut cu 5-0 in Serbia, intr-o partida contand pentru preliminariile Cupei Mondiale de Fotbal, rezultat in urma caruia sarbii au obtinut calificarea la turneul final din Africa de Sud (2010).