Infrangerea rusinoasa din Serbia, scor 5-0, a scandalizat intreaga tara, vinovatii principali fiind Razvan Lucescu (in viziunea oamenilor de fotbal) si Adrian Mutu (in viziunea publicului). "Razvan este selectioner numai pentru ca este copilul lui Mircea Lucescu. Dan Petrescu era cel mai indicat pentru banca tehnica" - Adrian Mititelu, patron U Craiova.

Reactii dupa dezastrul de la Belgrad:

"Cativa jucatori si-au aratat limitele, Razvan stie asta. Ma asteptam macar sa se apere, nu sa ia atatea goluri. Razvan trebuie sa se bazeze pe jucatori dornici de afirmare" - Ionut Lupescu.

"L-am pus selectioner numai pentru ca e baiat simpatic si e copilul lui Mircea Lucescu. Dan Petrescu era cel mai potrivit. Cu Razvan vom lua cea mai mare teapa din istorie!" - Adrian Mititelu (patron U Craiova).

"Jumatate din nationala e facuta din obligatii. Maftei, Grigore, Coman. Chiar si Varga e o mica obligatie!" - Marian Iancu (patron FC Timisoara)

"La «nationala» nu forma conteaza, ci valoarea jucatorilor. Pot fi in forma la club, dar cand le canta imnul tremura pantalonii pe ei!" - Emerich Ienei.

"Eu nu mai sunt in fenomen! Ce ma intereseaza ce a facut echipa nationala?" - Victor Piturca, fostul selectioner la Romaniei.

In urma catastrofei de pe Maracana din Belgrad, nationala Romaniei se afla pe locul cinci in Grupa 7, demn de mentionat fiind faptul ca tricolorii au tot atatea goluri primite precum modesta reprezentativa a Insulelor Feroe , 17.