Selectionerul Razvan Lucescu este tentat sa renunte la serviciile atacantului Adrian Mutu, in perspectiva urmatoarei campanii de calificare (pentru EURO 2012). Mutu este criticat ca nu a ajutat cu nimic nationala la Belgrad si este privit ca un factor "perturbator" in vestiarul tricolorilor.

Intentia selectionerului a fost confirmata de Ionut Lupescu, director general FRF: "Mutu nu mai este interesat de nationala; a plecat de la Belgrad fara sa isi ia ramas bun de la antrenor sau de la colegi!"

In saptamana premergatoare jocului din Serbia, Mutu a pierdut o noapte intr-un restaurant de capitala, insotit de un alt "tricolor", Adrian Cristea (de la Dinamo). La Belgrad, Mutu a avut o singura contributie la atacul nationalei (executia unei lovituri libere); in restul timpului, jucatorul nu a lasat senzatia ca este dispus sa isi consume energiile. Impresia generala ca a avut un obiectiv personal in a incasa un cartonas galben, pentru a nu mai fi obligat sa joace miercuri la Piatra Neamt, contra nationalei din Faroe, in ultima partida a preliminariilor.

Mutu a raspuns posibilitatii de a nu mai fi convocat: "Ma voi supune deciziei antrenorului, oricare ar fi ea. Cred ca s-a uitat insa prea repede cat am facut pentru echipa nationala. Mi-am rupt genunchiul la nationala, s-a uitat asta!"

Nationala a revenit duminica dimineata in tara si pregateste deja finalul preliminariilor (partida cu Faroe, programata miercuri). Pentru acest joc, Razvan Lucescu a chemat de urgenta un atacant (Ionut Mazilu), pentru a completa lotul: nu pot evolua Mutu si Chivu (suspendati), nici Tiberiu Ghioane (accidentat). La antrenamentul de duminica seara, Lucescu jr. a mai capatat o problema: portarul Dani Coman s-a accidentat si a parasit antrenamentul dupa un sfert de ora.