Romania a inregistrat un rezultat rusinos in penultimul meci din preliminariile Cupei Mondiale din 2010 si s-a lasat calcata in picioare de sarbi. Nationala lui Antic le-a administrat tricolorilor un sec 5-0, iar reactiile oficialilor LPF, FRF si ale finantatorilor cluburilor din Liga 1 au fost pe masura. Dragomir: "Nu antrenorul e vinovat de acest rezultat"/ Mititelu: "Lucescu e principalul vinovat, nu Piturca si ceilalti"!

Dumitru Dragomir, presedinte LPF: "Cred ca la toti ne e rusine. Dar stau si ma intreb daca fotbalistilor le e rusine. Au fost fotbalisti care au cautat cartonasele, altii are s-au facut ca alearga. Nu antrenorul e vinovat pentru acest rezultat. Razvan Lucescu nu a fost angajat pentru aceasta calificare, ci pentru cea urmatoare. Atunci ar trebui sa i se ceara rezultatele, nu acum. Poate nu a facut selectia cea mai buna, dar fiecaruia ii vine randul. Dansului nu i-a mers cu acest lot, nu i-a reusit. Se va orienta si cu altii, pana va gasi o formula de echipa cu care sa ne calificam la europenele viitoare. Daca nu gandim altfel echipa nationala, pe jucatori seriosi, care se daruiesc, care tin cu tara lor, care alearga pana la epuizare, daca nu regandim viitoarea echipa nationala, vom merge din esec in esec". (prosport.ro)

Ionut Lupescu, director general al FRF: "Ma asteptam sa se apere. Inteleg sa pierdem, dar nici chiar asa. Razvan trebuie sa traga linia, sa pregateasca urmatoarea campanie. Trebuie sa gasim solutii, sa gasim jucatori dornici de afirmare. Din nefericire, Mutu si Chivu vor fi suspendati pentru meciul cu Feroe" (gsptv)

Adrian Mititelu, finantator Universitatea Craiova: "Razvan Lucescu e principalul vinovat, nu Piturca si ceilalti. Nu intelege fotbalul, nu e pregatit pentru echipa nationala. Ce a facut el la Rapid atunci? A facut o nationala de trei ori mai rea decat aia a lui Piturca. Nu are nicio strategie. Care din jucatorii de astazi vor ajuta nationala Romaniei peste doi ani?" (Telesport, citat de gsp.ro)

Marian Iancu, finantator FC Timisoara: "Am avut ghinion. Daca aveam noroc isi dadeau si ei 2-3 autogoluri ca sa echilibreze diferenta de valoare. Trebuie sa avem incredere in intelepciunea selectionerului Razvan Lucescu. Sper ca i-a venit si lui mintea in acest ceas de pe urma, cand ne-am facut de ras in Serbia si o sa renunte la acei jucatori-obligatie pe care ii tot foloseste la echipa nationala" (DigiSport, citat de gsp.ro)

Gigi Becali, finantator Steaua: "E rusinos. La 5-0 te simti rusinat doar daca activezi in fotbal. Acest 5-0 ma face sa ma rusinez, pe mine, care sunt patron. Mai ales cand ii vedeam dupa goluri, cum se duc la Antic si ii lua in brate. Parerea mea e ca Razvan Lucescu e un mare antrenor, dar nu poate fi selectioner. Am spus-o atunci, acum multe luni. O sa vedeti ca nu e selectioner nici in urmatorul meci" (gsptv, citat de prosport.ro)