Echipa nationala de fotbal a pierdut sapte puncte in actuala campanie de calificare pentru CM 2010 dupa ce a primit patru goluri din lovituri de la colt, arata un studiu realizat de Castrolfootball. Daca tricolorii sunt vulnerabili la acest capitol, nu acelasi lucru se poate spune despre adversarii romanilor de sambata. Potrivit aceluiasi studiu, Serbia a inscris de sase ori din corner, iar calificarea la turneul final a obtinut-o inca din prima repriza a fiecarui meci disputat in preliminarii.

Conform studiului, adversarii nationalei lui Lucescu de sambata au inscris opt din 11 goluri inca prima repriza, iar sase dintre acestea au pornit dupa o lovitura de la colt. Acest lucru face ca Serbia sa fie singura echipa europeana apta de o asemenea performanta. In partida tur dintre Romania si Serbia, doua dintre cele trei goluri primite de tricolori au pornit de pe urma unor lovituri de la colt.

Nationala Romaniei se afla pe primul loc in topul echipelor care au primit cele mai multe goluri din lovituri de la colt, fiind urmata de Islanda, San Marino, Liechtenstein si Malta. De partea cealalta, sarbii sunt campioni la capitolul golurilor inscrise din lovituri de la colt. Nationala lui Radomir Antic a inscris de sase ori, urmata de selectionatele Angliei (4 goluri), Olandei (4 goluri), Cehiei (3 goluri) si Germaniei (3 goluri).