Criza financiara care a lovit din plin economia mondiala pare sa nu poata atinge fotbalul de calitate, un studiu Deloitte relevand faptul ca asistenta pe stadioanele din Champions League (dupa primele doua runde) este in crestere cu 5% fata de sezonul trecut. Rezultatul confirma faptul ca microbistii sacrifica unele nevoi personale pentru a-si achizitiona un tichet.

La distanta de un an de la declansarea crizei mondiale, fotbalul da semne ca nu este afectat, sportul rege mentinandu-se surprinzator de bine. Conform specialistilor de la Deloitte, fotbalul nu are probleme pentru ca atasamentul fanilor este mult prea mare, iar incasarile sunt cel putin la fel ca in stagiunea trecuta.

In Champions League asistenta pe arene este cu 5% mai mare decat in sezonul 2008/2009 dupa primele doua runde din faza grupelor, specialistii estimand un record de spectatori pe stadioane la finalul stagiunii in curs.

Pentru a vedea echipa favorita, microbistii renunta la unele nevoi personale, banii ajungandu-le in acest fel pentru tichetele mult dorite. Lucrurile stau bine nu numai in Champions League ci si in Premier League, unul dintre cele mai puternice campionate din lume, acolo unde asistenta pe stadioane este in continua crestere.

Demn de mentionat este faptul ca 75% din formatiile din Premier League nu au crescut pretul biletelor de intrare, fapt ce le-a adus un si mai mare numar de spectatori platitori pe stadion.

In Liga 1 lucrurile stau cel putin ciudat, Steaua (una dintre echipele fruntase ale ierarhiei si care castiga bani importanti din vanzarea biletelor) jucand mai multe partide fara spectatori (cu Urziceni, Pandurii, St. Partick's si Serif Tiraspol), lucru care paradoxal ii incanta pe conducatori. "Vom mai lua 10 etape de suspendare si tot asa. Intr-un fel, e bine, nu mai trebuie sa platesc paza la meciuri" - Gigi Becali (gsp), patron Steaua.