Tottenham Hotspur a facut o plangere impotriva unor fani ai clubului Chelsea, dupa ce pe internet a fost postat un clip in care aproximativ 50 de suporteri ai echipei de pe Stamford Bridge scandeaza lozinci rasiste si anti-semite impotriva rivalilor de la Tottenham. Clubul Chelsea, al carui patron, Roman Abramovich este evreu condamna actiunea fanilor si se arata dispus sa sprijine urmarirea penala a acelor suporteri.

Clipul a fost filmat inainte de partida pe care Chelsea a disputat-o in 12 septembrie pe terenul celor de la Stoke City, in campionatul Angliei. In proba video se pot auzi scandarile rasiste si anti-semite ale fanilor, la adresa celor de la Tottenham: "Spurs sunt pe drumul spre Auschwitz/ Hitler ii va gaza din nou".

"Chelsea condamna in totalitate toate formele de discriminare, inclusiv scandarile anti-semite. Daca vom avea dovada ca abonatii sau membrii nostri sunt implicati in asemenea activitati, vom lua cele mai drastice masuri, inclusiv sprijinirea urmaririi penale", se arata intr-un comunicat oficail al clubului, citat de TimesOnline.

Echipa Tottenham joaca pe stadionul White Hart Lane, dintr-o suburbie din nordul Londrei, majoritatea fanilor sai fiind evrei.