Adrian Mutu nu mai trebuie sa plateasca 17 milioane de euro clubului Chelsea Londra. Tribunalul Federal Elvetian a suspendat temporar decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv in cazul Mutu, a declarat, luni seara, pentru Mediafax, Victor Becali, impresarul fotbalistului.

  • "Nu avem nici noi prea multe date in momentul de fata. Din ce am inteles de la avocatii nostri, este o decizie de suspendare temporara a deciziei TAS, luata azi de Tribunalul Federal al Elvetiei. Noi acum ne judecam cu Chelsea la Tribunalul Federal si nu la TAS. La TAS nu se mai poate ataca in niciun fel acest caz. Repet insa nu am multe informatii, trebuie sa vedem si noi exact actul si sa discutam pe indelete cu avocatii nostri. Cel mai probabil maine vom afla exact situatia deciziei luate azi de Tribunalul Federal", a declarat Victor Becali.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv anunta, pe 31 iulie, ca a respins memoriul formulat de Adrian Mutu la decizia Camerei pentru Rezolvarea Disputelor din cadrul FIFA, care a hotarat, la 7 mai 2008, ca jucatorul trebuie sa plateasca clubului Chelsea despagubiri in valoare de 17 milioane de euro.

Camera pentru Rezolvarea Disputelor din cadrul FIFA hotarase, la 7 mai 2008, ca Adrian Mutu, in prezent legitimat la AC Fiorentina, trebuie sa plateasca fostului sau club, Chelsea Londra, despagubiri in valoare de 17.173.990 de euro, pentru incalcarea contractului, iar internationalul roman a cerut Tribunalului de Arbitraj Sportiv sa anuleze hotararea FIFA si sa stabileasca faptul ca nu trebuie platita nicio compensatie.

In octombrie 2004, pe vremea cand juca la Chelsea, Adrian Mutu a fost depistat pozitiv cu cocaina la controlul antidoping, fiind suspendat 7 luni de Federatia Engleza dupa acest episod. Clubul Chelsea a sustinut ca, prin comportamentul sau, internationalul roman a provocat gruparii o pierdere de 13 milioane de lire sterline, echivalentul a 17 milioane de euro.