Razvan Lucescu vrea ca elevii sai sa trateze partida cu Serbia cu maxima seriozitate, cu toate ca tricolorii nu mai au sanse de calificare la Mondialul din 2010. "Vreau sa luam cel putin un punct", este de parere selectionerul Romaniei.

"Meciul cu Serbia nu mai are miza, dar jucatorii stiu ca e vorba de mandrie si orgoliu. As vrea sa continuam in Serbia seria pozitiva inceputa la meciul cu Lituania si as vrea sa ne intoarcem de la Belgrad cu punct sau puncte, apoi sa invingem Feroe si sa castigam amicalul cu Polonia. Trei rezultate bune ne-ar da incredere pentru anul viitor" - Razvan Lucescu.

Tehnicianul este constient de valoarea sarbilor si de faptul ca gazdele vor da totul pentru a castiga, rezultat care i-ar putea califica direct la Cupa Mondiala.

"Serbia va juca pe viata si pe moarte, e un meci de care depinde calificarea. Daca ne vor invinge, atunci isi vor asigura locul intai in grupa. Cu tot respectul pentru sarbi, vom mergem acolo sa luam cel putin un punct" - Lucescu Junior.

Antrenorul a decis sa nu-l mai convoace pe Romeo Surdu (finul sau), dar nu pentru ca a fost acuzat de nepotism, ci pentru ca stelistul nu merita in acest moment sa fac parte din lotul echipei nationale. "Stiu foarte bine sa delimitez viata mea privata fata de cea de pe teren. Daca Surdu merita sa fie pe teren, atunci era, dar am considerat ca nu merita" - a conchis Razvan Lucescu.

Partida dintre Serbia si Romania, contand pentru preliminariile Cupei Mondiale de Fotbal din 2010, va avea loc pe 10 octombrie, la Belgrad.