Echipele romanesti nu au facut prea mult spectacol, dar suporterii au fost in prim plan in cea de-a doua runda a grupelor Europa League. Timisorenii au fost tinta atacurilor croatilor. Echipa a pierdut pe teren cu 0-3 in fata celor de la Dinamo Zagreb, iar suporterii s-au incaierat in afara stadionului. Huliganii croati nu s-au potolit nici in tribunele de pe Dan Paltinisanu, ei atacandu-i pe fanii banateni cu petarde, scaune si pietre. La extrema cealalta s-au aflat dinamovistii. Fara suporteri in tribune, alb-rosii au fost sustinuti de o mini-galerie, galagioasa dar politicoasa, formata din finantatorii lui Dinamo.

Inainte de inceperea partidei dintre Timisoara si Dinamo Zagreb, aproximativ 300 de suporteri croati au devastat cateva terase din Piata Unirii si s-au incaierat cu fanii banateni. Jandarmii au reusit sa stopeze incidentele, dar suporterii croati nu s-au calmat. Au intrat pe stadion cu chef de scandal si, mascati, au inceput sa arunce cu pietre, petarde si scaune in fanii de la tribuna 1. Croatii au rupt portile de acces dintre sectoare, au ajuns pana la Peluza Sud, scandand Moarte sarbilor. Cei 700 suporteri croati au fost opriti cu greu de fortele de ordine, cu bastoane si caini. Doi fani timisoreni au fost raniti si au avut nevoie de ingrijiri medicale.

"Stiam ca va iesi scandal. Nu puteam, insa, sa le facem nimic. Doar sa-i batem preventiv sau sa nu ii lasam sa intre in tara, dar cum sa faci asta? Cu ei e o problema mai adanca, in care nu vreau sa ma bag eu. Isi are originea in evenimentele istoriei inca recente care au avut loc in spatiul ex-iugoslav", a declarat Marian Iancu. (gsp.ro)

Suporterii stelisti au intampinat altfel de probleme. Patronul ros-albastru a refuzat din start biletele oferite de olandezi galeriei steliste. Cu toate acestea, suporterii au anuntat ca vor veni la stadion pentru a-l contesta pe George Becali. Oficialii Stelei au luat legatura cu Politia din Olanda si au avut grija ca niciun suporter stelist sa nu patrunda pe stadion.

Dinamovistii au fost nevoiti sa primeasca acasa vizita celor de la Panathinaikos fara suporteri in tribune. Dar alb-rosii au avut parte de incurajari, scandari si zgomote de tobe din partea oficialilor dinamovisti. Echipati in culorile alb-rosu, cu fulare, trompete si tobe, finantatorii dinamovisti au facut galerie intreg meciul.

Suporterii croati la Timisoara: