Steaua a obtinut a doua remiza alba din prima editie de Europa League. Ros-albastrii au facut un meci bun impotriva lui Twente in prima repriza, dar partea secunda a fost dominata clar de olandezi. Stelistii nu au reusit sa inscrie, iar Zapata a fost ingerul pazitor dintre buturile ros-albastrilor. Columbianul a avut o serie de parade excelente in fata atacurilor olandeze si Steaua obtine al doilea punct din Europa League.

Prima repriza a apartinut stelistilor, care au ratat in dese randuri deschiderea scorului. Ros-albastrii au creat culoare foarte bune pentru atacuri decisive la poarta olandezilor, dar norocul n-a fost de partea lor. Un semi-luft in careu si un lob nereusit ale lui Kapetanos dupa o jumatate de ora de joc au dat sperante stelistilor. Cu un minut inainte de finalul primei reprize, olandezii profita de o greseala a lui Petre Marin, patrund in careu, dar din fericire sutul lui Nkufo se scurge pa langa poarta lui Zapata. In prelungiri, Szekely centreaza in careul de sase metri, balonul este respins pana la Kapetanos. Boscher respinge in fata, dar Rada este surprins in ofsaid si nu poate profita de stangacia olandezilor.

Repriza secunda a apartinut celor de la Twente, dar nici stelistii nu au fost vitregiti de ocazii. In minutul 56, Nicolita pacaleste apararea olandeza si centreaza in careu. Balonul ajunge la Stancu, acesta suteaza in Boscher, balonul ii revine stelistului, dar trimite peste poarta din sase metri. Zapata a facut un meci foarte bun, reusind sa pareze suturile periculoase ale olandezilor.

Mihai Stoichita, antrenor Steaua: "A fost un meci foarte spectaculos. Puteam sa castigam si noi, dar si ei. Totusi, pe final nu am mai fost la fel de omogeni si le-am dat posibilitatea sa vina peste noi. Am intilnit un adversar puternic, vicecampioana Olandei. Am reusit sa o tinem pe Twente pe loc si in acest moment cred ca toate echipele au sanse egale de a trece de faza grupelor. Totul depinde de noi si de ce facem cu Fenerbahce in urmatoarele doua partide" (stelisti.ro)

Echipe de start:

FC Twente: Boscher, Stam, Wisgerhof, Douglas, Kuiper, Brana, Perez, Tiote, Ruiz, Nkufo, Stoch

Steaua: Zapata, Nicolita, Ghionea, Rada, P. Marin, Szekely, Bicfalvi, Toja, Stancu, Kapetanos, Surdu