Adevarul scrie ca Decebal Radulescu ar fi fost concediat de gspTV la cererea lui Dumitru Dragomir. Se pare ca seful de la Liga era deranjat de comentariile ziaristului si nu suporta faptul ca in ultima vreme acesta il tot aducea in studio pe Constantin Iacov, un personaj care il ataca la fiecare emisiune.

Daca lucrurile stau asa, putem spune ca este unul dintre cele mai evidente episoade de sugrumare editoriala sub impulsul interesului economic.

Dragomir a profitat de naivitatea Antena 1 – RCS si a reusit sa obtina semnarea unui contract de difuzarea meciurilor din Liga 1 profund dezavantajos pentru cele doua companii.

Atat de dezavantajos incat Liga poate hotari aberatii de genul programarii tuturor meciurilor la aceeasi ora, chestiune care ar scadea rapid veniturile prin care cei doi cumparatori isi recupereaza din investitie.

Cand un personaj ca Dragomir are o asemenea parghie in mana, o foloseste. Si cand gaseste oameni slabi in calea sa, ii spulbera.

Concedierea lui Radulescu si anuntul ca si Costin Stucan demisioneaza in semn de protest loveste crunt postul, si-asa aflat intr-o stare nu tocmai fericita economic vorbind.

Publicul afla ca ziaristii care nu servesc interesele patronatului sunt dati afara, breasla afla ca gspTV este o zona de evitat daca vrei sa-ti poti face onest meseria, iar clientii publicitari care sustin in viata orice post comercial descopera ca ar urma sa-si promoveze imaginea la o statie cu serioase probleme de imagine.

In plus, incidentul de la gspTV vine dupa povestea cu Ivanovici si inregistrarea, dupa ce Becali a ciocanit in capetele unor cameramani in timp ce cativa reporteri radeau slugarnic si intr-un moment in care o buna parte a publicului acuza presa sportiva de subordonare editoriala fata de personajele cu bani si forta din fotbalul romanesc.

Prin urmare, chestiunea cu adevarat dura este ca astfel de lucruri nu lovesc doar in gspTV. Lovesc partial si in alte media pentru ca o parte a publicului va percepe gestul de la gspTV ca unul firesc in activitatea presei sportive.

Iar cei care cred ca exista un potential urias de victimizare a ziaristilor si de inaltare prin ceea ce i s-a intamplat lui Radulescu, se afla in eroare.

Suntem in zona lui “Bine v-a facut!” impletit in acelasi mesaj cu “Mitica la puscarie”, fara invingatori sau simpatizati, doar cu pierzatori si urati.

Nota red.: HotNews.ro i-a contactat, joi, pe Sabina Petre, noul director al polului de sport TV al trustului Intact, si pe Decebal Radulescu.

- Decebal Radulescu:

  • Nu mi s-a dat un motiv pentru care s-a intrerupt colaborarea. Au fost situatii in ultima perioada, in care am fost criticat ca am lasat hartii unde nu trebuia sau ca am fumat in zone unde fumatul e interzis, desi nu fumez.
  • Au existat foarte multe presiuni asupra mea, nu neaparat prin conducerea postului, dar presiuni din partea lui Dumitru Dragomir si Mircea Sandu.
  • Iin momentul acesta, cu actuala conducere, sub nicio forma nu as reveni la gspTV.

- Sabina Petre:

  • Intreruperea colaborarii cu Decebal Radulescu nu are nicio legatura cu presiuni sau alti factori externi. In acest moment s-a intrerupt colaborarea cu Decebal Radulescu, dar o putem relua pe viitor.
  • Relatia noastra cu Liga nu s-a schimbat cu nimic, nu au existat presiuni asupra noastra din partea Ligii.
  • Nu ne face nimeni ordine in interiorul companiei.
  • Daca acest domn Constantin Iacov, despre care trebuie sa aflu mai multe, va avea ceva de spus despre fotbal sau despre sport, va putea veni in emisiune.
  • Costin Stucan (realizatorul emisiunii Contraatac - n.r.) nu si-a depus demisia (declaratie facuta de Sabina Petre joi dupa-amiaza).

Costin Stucan, despre care Adevarul a scris ca urma sa-si dea joi demisia, iar GSP.ro scrie joi ca si-a depus-o, nu a putut fi contactat de HotNews.ro pana la publicarea acestui material.