In urma cu cateva luni, Adrian Mutu era vioara intai la Fiorentina, in mare parte jocul formatiei italiene depinzand de evolutia romanului. Intre timp, decarul nationalei este iesit din forma, fiind macinat de accidentari si cu gandul la datoria catre Chelsea. Florenta a descoperit rapid insa un nou Briliant in numele sarbului Stevan Jovetici, cel care il face pe Mutu tot mai uitat in fiecare zi.

"Debutul de sezon al lui Jovetic este extraordinar: un gol decisiv in partida cu Sporting Lisabona, trei goluri in campionat si doua in Liga Campionilor. Un tip cu picioarele pe pamant si cu un dribling usor. In fata lui era Mutu, care nu putea fi atins. Modestie, munca si cateva meciuri bune. In urma cu un an, Fiorentina era pentru Jovetici o scoala, insa acum echipa si intreg orasul sunt la picioarele sale" - La Repubblica, citati de Mediafax.

"In timp ce Mutu e in scadere de forma si are probleme cu amenda de 17 milioane de euro catre Chelsea, Jovetici se remarca prin jocuri indraznete si rafinate, fara sa-si piarda sensul sacrificiului" - La Repubblica.

"O noapte senzationala pentru Florenta si Fiorentina, care nu a mai fost niciodata atat de mare, atat de entuziasmanta si puternica in Europa. Eroul se numeste Stefan Jovetici, cel care nu are nici macar 20 de ani. Un fenomen, da, pe care gruparea toscana poate fi mandra ca l-a descoperit, cumparat, pregatit si valorificat", Corriere dello Sport, citati de Mediafax.

Fiorentina a invins cu 2-0 pe Liverpool, intr-o partida contand pentru Grupa E a Champions League, disputa in care Adrian Mutu a evoluat pret de 80 de minute, dar a fost eclipsat de sarbul Jovetici.