AS Roma si-a prezentat proiectul noului stadion "Franco Sensi", inspirat dupa modelul englez. Cu o capacitate de 55.000 de locuri, casa celor de la AS Roma va fi primul stadion "prietenos cu mediul", va avea tribunele aproape de terenul de joc si vor fi construite sectoare special pentru familii. Potrivit unui studiu al companiei ISG, noul stadion ii va asigura clubului italian venituri de 3-4 ori mai mari.

"Tribunele sunt apropiate de teren. Am fost preocupati si de normele de siguranta. Stadionul nu are bariere arhitecturale si poate fi evacuat in cinci minute. Vom incerca sa-l construim fara diviziuni intre sectoare. Vor fi construite spatii dedicate familiei, in special pentru copii. Zona mass-media va fi avansata din punct de vedere tehnologic. De asemenea, stadionul va avea si un muzeu al clubului. Acoperisul va fi format din panouri fotovoltaice si va fi primul stadion "prietenos cu mediul", a declarat arhitectul Gino Zavanella, potrivit presei italiene.

Capitanul AS Roma, Francesco Totti a fost prezent la prezentarea proiectului noului stadion si si-a exprimat dorinta de a juca pe noul teren: "Sper sa reusesc sa joc pe noul stadion. Dar pentru asta ar trebui sa-l construiasca in graba".