Federatia Mexicana de Fotbal (FMF) a anunta ca se retrage din cursa organizarii Campionatului Mondial de Fotbal din 2018 sau 2022. Alaturi de alte zece aspirante la titlul de organizatoare a Mondialului, Mexic si-a prezentat in luna ianuarie candidatura pentru organizarea unui nou Mondial, dar din cauza crizei economice financiare mondiale si a imposibilitatii de a indeplini cerintele stabilite de FIFA, a decis sa se retraga.

"Stadioanele pe care se baza Federatia au fost construite in urma cu multi ani, potrivit standardelor de la acea vreme a FIFA. In acest moment, stadioanele necesita investitii majore, la care nu se pot angaja nici intreprinderile private si nici guvernul", a declarat presei mexicane secretarul general al FMF, Decio de Maria. Intr-un comunicat trimis catre FIFA, FMF a declarat ca decizia de a se separa oficial de acest proces a fost luata din cauza crizei economice mondiale si a necesitatilor de investitii si infrastructura.

Tarile ramase in competitie pentru organizarea Mondialului din 2018 sau 2022 sunt: Australia, Belgia-Olanda, Anglia, Indonesia, Japonia, Coreea de Sud, Qatar, Rusia, Spania-Portugalia, Statele Unite.