Cel mai ravnit trofeu din fotbal a ajuns, luni, in Romania. Trofeul Ligii Campionilor a poposit la Arad si a fost intampinat de sute de curiosi, dar si de Helmuth Duckadam , Lucian Balan si Emerich Ienei, cei care au castigat trofeul in finala de la Sevilla, in 1986, cu Steaua. Cu o valoare estimata la 40 de milioane de euro, trofeul oficial UEFA Champions League isi va continua turneul prin tara pana pe 4 octombrie, cand va ajunge in capitala.

Trofeul a fost prezentat in fata primariei municipiului Arad, intampinat de curiosi, fosti jucatori ai echipei Steaua, dar si fosti fotbalisti de la UTA.

Emerich Ienei, fost antrenor Steaua:"Am acasa o copie a acestei cupe si in fiecare dimineata ma uit la ea ca la o icoana. Ii indemn pe cei tineri sa nu abandoneze fotbalul. Imi doresc ca o echipa din Romania sa mai castige acest trofeu".

Duckadam, eroul de la Sevilla: "Sunt mai emotionat ca acum 23 de ani. Cupa Campionilor, caci asa imi place mie sa-i spun, este unul dintre cele mai ravnite trofee. Toti fotbalistii isi doresc sa o tina macar odata deasupra capului".

Traseul trofeului in Romania:

Timisoara - Parcarea Iulius Mall, 29 septembrie, ora 11:00

Sibiu - Piata Mare - 29 septembrie, ora 21:00

Brasov - Piata Sfatului - 30 septembrie, ora 14:30

Pitesti - Piata Primariei - 1 octombrie, ora 11:00

Bucuresti - Piata Constitutiei - 3-4 octombrie