Criza financiara nu a ocolit pe nimeni, cu atat mai putin cluburile de fotbal. Cu o datorie de 245 milioane de lire sterline, Liverpool incearca din rasputeri sa treaca peste acest moment, dar sa si stranga bani pentru construirea unui nou stadion pe Stanley Park. Printul Faisal bin Fahd bin Abdullah al-Saud din Arabia Saudita ar putea fi solutia problemelor englezilor. Omul de afaceri s-a aratat interesat in a cumpara 50% din actiunile clubului Liverpool, pentru o suma deloc de neglijat.

Liverpool este in prezent detinut de americanii George Gillett Jr si Tom Hicks, care au platit 174 milioane de lire sterline in momentul achizitionarii. Printul Faisal bin Fahd bin Abdullah al-Saud a declarat presei din Arabia Saudita ca e dispus sa achizitioneze 50% din actiunile clubului englez, pentru suma de 350 milioane de lire sterline.

Printul a fost prezent, sambata, alaturi de patronii clubului englez pe Anfield, acolo unde Liverpool a castigat in campionat cu 6-1. Cu toate acestea, patronii americani ai clubului Liverpool neaga o posibila cedare a 50% din actiuni.