Barcelona continua parcursul de regularitate din Primera Division si dupa deplasarea de la Santander, acolo unde campioana Europei a castigat clar cu 4-1. Elevii lui Pep Guardiola au rezolvat meciul in sase minute, catalanii conducand cu 3-0 dupa 26 de minute de joc. La gazde, Laszlo Sepsi a fost titular in linia de aparare, dar nu a putut face fata jocului aproape de perfectiune al Barcelonei, fiind de multe ori depasit de tavalugul catalan.

Barca a inceput partida in atac, iar Ibrahimovic, Messi si Alves trec in primele minute pe langa deschiderea scorului. Inevitabilul s-a produs in minutul 20, atunci cand Ibra a punctat cu capul si a deschis balul. In urmatoarele sase minute catalanii mai inscriu de doua ori, iar partida era rezolvata de la jumatatea primei reprize (au mai marcat Messi 23' si Pique 26').

Intrati cu 3-0 la cabine, catalanii au dominat si a doua repriza, dar au mai marcat o singura data, prin magicianul Messi, in minutul 63'. Gazdele bifeaza golul de onoare in minutul 72, dupa reusita lui Serrano.

Formatia blau-grana acumuleaza 12 puncte din patru partide si se afla, cel putin pana cand va juca Realul, pe prima pozitie a clasamentului (departajarea dintre cele doua formatii s-a facut pana acum numai la nivel de golaveraj).

Cum a decurs scorul:

0-1 Ibrahimovic (20')

0-2 Messi (23')

0-3 Pique (26')

0-4 Messi (63')

1-4 Serrano (72')

Echipe:

Santander: Tono - Sepsi, Morris, Henrique, Pinillos - Lacen, Diop, Arana, Serrano - Geijo, Munitis (4-4-2)

Barcelona: Valdes - Abidal, Puyol, Pique, Alves - Keita, Busquets, Xavi - Henry, Ibrahimovic, Messi (4-3-3)

Statistica partidei:

Suturi pe poarta: 2-6

Cornere: 2-3

Interventii ale portarului: 9-6

Mingi recuperate: 51-50

Faulturi: 10-9

Posesia mingii: 27% - 73%

Cartonase galbene: 1-4.

Intr-o alta partida a zilei, FC Sevilla a invins cu 2-0 pe Mallorca (Squillaci 17' si Pertotti 25').