Germanii de la Bayern Munchen au devenit cu aproximativ 100 de milioane de euro mai bogati dupa ce au vandut 10% din actiuni catre Audi, informeaza AFP. Producatorul de autoturisme devine al doilea partener important al bavarezilor dupa Adidas.

Audi detine acum 10% din clubul german, afacerea realizandu-se pentru 100 de milioane de euro. Bayern a reusit un adevarat tun financiar pe vreme de criza, constructorul german detinand acelasi numar de procente precum Adidas. Firma de echipament sportiv a cumparat 10% in anul 2002, pentru 77 de milioane de euro.

Oficialii echipei de pe Allianz Arena se declara multumiti de afacere si de banii incasati, insa mai ales de faptul ca acest nou partener al gruparii este german si nu arab sau rus, asa cum se tot intampla in lumea fotbalului.

Conform publicatiei Forbes, Bayern are o cota de piata de 887 de milioane de euro, aflandu-se printre primele cluburi de fotbal din lume.

In alta ordine de idei, bavarezii si-au prelungit intelegerea cu Telekom, astfel incat Bayern va primi 25 de milioane de euro pe sezon pentru sponsorul inscriptionat pe tricou.

Afacerea este una deosebita tinand cont de faptul ca Manchester primeste 22,75 de milioane euro pe stagiune de la AON, iar Real Madrid 15 milioane pe an de la Bwin.