FC Timisoara debuteaza cu dreptul in Europa League dupa 0-0 pe terenul lui Ajax, una dintre favoritele grupei A. Elevii lui Sabau au fost dominati copios in multe momente ale disputei de pe Amsterdam Arena, dar norocul, neinspiratia gazdelor (Suarez a ratat ocazii importante) si reflexele lui Pantilimon au pastrat tabela imaculata. Banatenii au excelat la capitolele daruire si determinare, in timp ce lipsa curajului a fost unul din punctele slabe.

"Trebuie sa muncim mult mai mult de acum inainte. Am obtinut un egal, dar asta nu inseamna foarte mult. Nu trebuie sa ne facem prea mari planuri. Am avut un meci foarte greu, iar rezultatul e meritat. I-am blocat foarte bine pe olandezi, altfel valoarea lor si-ar fi spus cuvantul. Jucatorii au muncit mult si au obţinut un rezultat bun" - Ioan Ovidiu Sabau (NewsIn).

"In afara de Ajax, celelalte trei echipe se vor bate pentru calificare. Cred ca meritam un loc 2. Mi-a fost teama la un moment dat de formula tanara pe care a folosit-o Sabau, dar sunt jucatori tineri pe care noi i-am crescut si care trebuie sa demonstreze. Trebuie sa construim, sa ii tinem sub presiunea obiectivelor" - Marian Iancu (gsptv).

"Din experienta stiu ca acest tip de meci poate fi si pierdut, iar faptul ca nu am suferit un esec este singurul lucru pozitiv. Cei de la FC Timisoara si-au aparat reputatia de echipa care se apara foarte bine, iar noi nu am putut reusi mai mult. Intr-o astfel de grupa trebuie sa iei puncte, altfel ai probleme", Martin Jol, antrenor Ajax.

Grupa A, rezultatele serii:

Ajax Amsterdam - FC Timisoara 0-0

Dinamo Zagreb - Anderlecht 0-2

Clasament:

1 RSC Anderlecht 2 0 3 puncte

2 AFC Ajax 0 0 1

3 FC Timisoara 0 0 1

4 Dinamo Zagreb 0 2 0

Echipe:

Ajax: 1Stekelenburg - 8 Emanuelson, 5 Vertonghen, 19 Alderweireld, 2 Van der Wiel - 11 Aissati, 40 De Zeeuw, 22 De Jong - 20 Cvitanich, 16 Luis Suarez, 34 Bakircioglu

Rezerve: 12 Vermeer, 3 Oleguer, 9 Pantelic, 10 Sulejmani, 15 Silva, 23 Anita, 28 Romedahl

FC Timisoara: 29 Pantilimon - 10 Artavazd Karamyan, 6 Nibombe, 14 Mera, 2 Bonfim - 21 Goga, 55 Bourceanu, 5 Alexa, 77 Curtean - 18 Bucur, 9 Parks

Rezerve: 99 Taborda, 7 Stancu, 13 Scutaru, 20 Maxim, 23 Ionescu, 27 Magera, 31 Poparadu