Nu mai surprinde pe nimeni felul in care Unirea Urziceni este prezentata in presa straina, in special in cea spaniola. Cuvintele de ordine in prezentarea campioanei Romaniei sunt necunoscuta cu nume greu de pronuntat, Cenusareasa, tinta sigura. Dar Urziceniul lui Dan Petrescu este vazut, de asemenea, si ca o echipa solida, care pe teren propriu se misca exact ca un peste in apa.

Presa spaniola despre intalnirea dintre Sevilla si Unirea Urziceni din Liga Campionilor:

Mundo Deportivo: Vizita Unirii, o formalitate pentru Sevilla. Sevilla nu trebuie sa aiba probleme in a incepe cu dreptul periplul sau in Grupa G din Liga Campionilor, unde este favorita. Vizita debutantei Unirea Urziceni, campioana Romaniei, chiar daca a trecut in liga nationala de puternicii Steaua si Dinamo, nu trebuie sa le puna probleme jucatorilor Sevilliei.

Goal. com: Cu siguranta ca nimeni de la Sevilla nu-si imagina ca, dupa un an si ceva de la ultima sa prezenta in aceasta competitie, intoarcerea in elita europeana se va produce in fata necunoscutilor de la Unirea Urziceni.

El Correo de Andalucia: Antrenorul Jimenez cere rabdare in cazul in care Unirea va baga autobaza in poarta.

El Correo de Andalucia (2): Unirea practica un fotbal solid, cu un joc direct si defensiv, bine organizat si eficace in atac, unde are de obicei un inalt grad de precizie. Si daca a iesit campioana in Romania nu o fi degeaba ... dar nu ii are nici pe Luis Fabiano si nici pe Kanoute in echipa. Asa ca, nu exista scuze pentru echipa lui Jimenez, care are doar doua variante: victoria sau victoria.

Diario De Sevilla: Unirea Urziceni, aceasta necunoscuta, nu trebuie sa fie un obstacol pentru prezenta Sevilliei in optimi.

Diario De Sevilla (2): Iulian Apostol si Marius Bilasco, doua dintre numele Unirii Urziceni, formeaza portretul robot al unei echipe care a ajuns in elita gratie ordinii si disciplinei.

As: Sevilla nu intalneste rivalul, ci premiul!

Marca: Echipa cu nume aproape imposibil de pronuntat, Unirea Urziceni, este o echipa foarte modesta, care juca in liga a doua romana in urma cu trei ani. Joaca pe un stadion cu o capacitate de 8.000 de locuri si apartine unei localitati care numara abia 17.000 de locuitori. Dar vine cu reputatia unei echipe solide si periculoasa in atac, iar pe teren propriu se simte ca pestele in apa.