Fotbalistii echipei FC Arges sunt suspectati ca ar fi consumat substante interzise in sezonul 2007-2008, in incercarea de a promova in prima liga, anunta adevarul.ro. Marturie acestor acuzatii sta o convorbire telefonica intre Cornel Penescu si portarul argesenilor, Ionut Bosneag.

Potrivit procurorilor, jucatorii au folosit efedrina, o substanta care mareste cantitatea de adrenalina din organism. Aceeasi substanta a fost gasita si in urma perchezitiei din casa lui Liviu Facaleata, directorul PIC, arestat impreuna cu Penescu in dosarul Mita pentru arbitraje. Procurorii au gasit la domiciliul acestuia 190 de fiole a cate cinci mililitri de efedrina fiecare.

In sezonul 2008/2009, inainte de partida dintre FC Brasov si FC Arges, Razvan Lucescu, pe atunci antrenor la echipa din Brasov, a cerut ca adversarii sa efectueze teste antidoping, informeaza adevarul.ro. Cum Dani Coman (FC Brasov) este finul portarului de la FC Arges, Cornel Penescu si Cristian Minca, directorul sportiv al echipei argesene au concluzionat ca de aici vine "scurgerea de informatii".

Penescu l-a sunat pe Bosneag, dar portarul i-a infirmat banuielile patronului: „Pe cuvant de onoare daca eu stiam de Divizia A, daca cineva a luat ceva, ca inainte s-a facut discutia aia in tur. In Divizia B, si atunci doar, ca ne-a zis, ati zis dumneavoastra sa ia toata lumea, dar acum eu n-am mai auzit nicio discutie despre asa ceva”.

In fata procurorilor DNA, Bosneag a negat ca a luat substante interzise: „Nu e adevarat ca am discutat despre asta. Eu sustin ca, practic, inainte de meciuri si antrenamente s-au luat numai medicamente prescrise de medicul echipei. Nici eu si nici alti jucatori din lotul echipei nu au fost injectati cu efedrina”.