Razvan Lucescu nu a cunoscut gustul infrangerii de cand e la carma nationalei de fotbal a Romaniei. Desi tricolorii nu mai au sanse de calificare la CM 2010, meciurile ramase de disputat din grupa a saptea a preliminariilor nu sunt tratate cu indiferenta. Romanii vor juca, miercuri, doar cu gandul la victorie, un rezultat negativ nefiind luat in calcul.

"Indiferent de valoarea adversarului, prin munca, disciplina si organizare putem sa aducem puncte. Austria e o echipa disciplinata, puternica din punct de vedere fizic. Joaca 4-4-1-1, prefera mingea lunga, dupa care joaca la bataie pentru mingea a doua. E o echipa care a jucat bine in Serbia si putea obtine mai mult de la acel meci. Spre deosebire de noi, nu au valoarea tehnica care sa le dea posibilitatea sa joace toate meciurile cu gandul la victorie. Daca ne vor pune probleme, va fi numai din cauza noastra. Trebuie sa reusim sa ne impunem", a declarat Lucescu, citat de prosport.ro.

"Echipa noastra este una noua, cu jucatori debutanti, cu antrenor nou. Am plecat de la 0. Dupa meciul din Lituania am revenit in urna a doua valorica si apoi ne-am consolidat acest loc. Cele trei meciuri de pana acum reprezinta un punct important de pornire. Am invatat sa jucam in conditii dificile. Prin implicare totala putem sa compensam lipsa de valoare in comparatie cu superputerile din fotbalul european", a adaugat selectionerul.

Razvan Lucescu a vorbit si despre egalul de la Paris, laudand prestatia elevilor sai si subliniind faptul ca francezii sunt cei care au plecat cu capul in pamant la finalul partidei: "Avem jucatori care evolueaza la Inter, la Fiorentina, Siena, Palermo, Suttgart, Sahtior, dar am jucat impotriva unor jucatori de la Real, Manchester sau Barcelona. Ar trebui sa fie apreciate corect munca si sacrificiul baietilor nostri, care au intrat pe teren cu gandul la victorie. Am parasit terenul fara a fi umiliti. Cei care au plecat cu capul in pamant au fost francezii, nu noi. Rezultatele ca acela de la Paris se numara pe degete si as vrea ca acest lucru sa fie apreciat. Nu vreau sa ni se ridice statui, dar cel putin sa ne fie apreciata munca. In afara de Mutu, nici un alt jucator nu putea face diferenta la Paris".