Parchetul Tribunalului Bucuresti a decis urmarirea penala a omului de afaceri Claudio Zambon, in cazul scandalului cu FC Timisoara. Potrivit site-ului oficial al clubului, italianul este acuzat de savarsirea infractiunii de tentativa de inselaciune. Patronul Timisoarei, Marian Iancu, a mentionat ca investigatia se va extinde si asupra secretarului general al FRF, Adalbert Kassai.

"In urma plangerilor penale formulate de FC Timisoara impotriva lui Claudio Zambon la Parchetul Tribunalului Bucuresti, in legatura cu modalitatea in care acesta a incercat sa isi atribuie si sa vanda ceva ce nu ii apartinea, in speta patrimoniul, palmaresul si drepturile conexe ale Asociatiei FC Timisoara, instanta a dispus inceperea urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de tentativa de inselaciune. DGPMB-Serviciul de Investigare a Fraudelor va extinde cercetarile si asupra altor persoane implicate in acest caz. FC Timisoara subliniaza faptul ca a solicitat acest lucru instantei, iar persoana pe care au nominalizat-o pentru a fi cercetata este secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, acesta fiind acuzat de timisoreni de faptul ca ar fi semnat acte care nu erau legale", se arata in comunicat.

Zambon a obtinut in instanta drepturile asupra numelui, palmaresului si culorilor Politehnicii Timisoara, dar cum gruparea de pe Bega nu a vrut sa-si schimbe insemnele TAS a decis depunctarea echipei, banatenii primindu-si ulterior cele sase puncte inapoi.