"Mutu este disperat, a fost abandonat de toata lumea, chiar si de cei care au facut afaceri de aur pe seama lui", sunt cuvintele cu care Giovanni Becali, actualul sau impresar, caracterizeaza situatia in care se gaseste decarul nationalei Romaniei. Pentru a putea plati datoria catre londonezi (17 milioane de euro) se ia in considerare inclusiv varianta ca Juventus, formatie care l-a luat gratis de la Chelsea, sa achite o parte semnificativa.

"Voi lupta pana la moarte pentru ca lui Mutu sa i se faca dreptate. El a inteles ca a gresit si a platit pentru asta. Acum este disperat, a fost abandonat de toata lumea, chiar si de cei care au facut afaceri de aur pe seama lui, atunci cand l-au luat gratis si l-au adus la Juventus", a declarat Giovanni Becali in Corriere dello Sport.

Impresarul romanului este de parere ca Adrian ar trebui sa restituie londonezilor numai banii castigati pe perioada in care a evoluat pe Stamford Bridge. Restul sumei ar trebui sa fie obligatia, printre altele, clubului Juventus, cel care a luat bani pe urma lui Mutu, cu toate ca l-au luat gratis de la Chelsea.

"Nu se abandoneaza un jucator intr-un asemenea mod. Nu am primit niciun semn de la conducatorii lui Juve sau de la fostii sai colegi. Daca impresarul care l-a adus in Italia are curaj, sa vina la o confruntare publica cu mine. Eu am castigat foarte multi bani", a completat Becali in Corriere dello Sport.

Dupa ce a fost depistat pozitiv cu cocaina, in 2004, Mutu a fost nevoit sa paraseasca echipa Chelsea, jucatorul roman fiind si suspendat de catre Federatia Engleza timp de sase luni. Londonezii au declarat ca acest scandal le-a provocat pierderi de 13 milioane de lire sterline si cer ca Adrian Mutu sa le plateasca suma de 17.173.990 euro.

"Daca vom gasi un club bun, care va oferi Fiorentinei o suma corecta si un salariu important jucatorului, Mutu ar putea pleca in luna ianuarie. Adrian se simte, insa, bine la Florenta", a conchis Giovanni Becali.