Nationala de tineret a Romaniei nu a mai participat la un turneu final de 11 ani. Dupa ratarea barajului pentru CE 2009 de anul trecut, elevii lui Emil Sandoi nu mai iau in calcul un nou esec. Cu trei victorii din tot atatea posibile, Romania se afla pe primul loc in grupa 1 a preliminariilor Campionatului European de tineret, editia 2009-2011.

"Nu luam in calcul decat cele trei puncte pentru meciul cu Moldova. Am mai jucat doua meciuri impotriva lor si reprezinta un adversar redutabil, dar noi nu mai vrem sa ratam inca o calificare la baraj. Vrem sa obtinem cat mai multe victorii. Sper sa avem sustinerea publicului din Craiova, asa cum se intampla la meciurile Universitatii", a declarat Razvan Ochirosii. (gsp.ro)

Eric Bicfalvi: "Speram cu totii sa obtinem a patra victorie consecutiva in aceste preliminarii, iar eu sa ma pot informa si in privinta jucatorilor de la Serif care vor juca maine impotriva noastra". (gsp.ro)

"In campania trecuta ma bazam pe 13-14 jucatori si cand au aparut problemele cu accidentari si suspendari nu a fost bine. Acum am avut 23 de jucatori la lot, toti foarte talentati. Avem si jucatori in premiera, pe care am vrut sa-i obisnuim cu atmosfera de aici", a mentionat selectionerul Sandoi. (prosport.ro)

Clasament Grupa 1:

1. Romania 9 puncte

2. Rusia 6 puncte

3. Moldova 4 puncte

4, Insulele Feroe 4 puncte

5. Letonia 3 puncte

6. Andorra 0 puncte

Lotul nationalei de tineret:

Portari: Silviu Lung (U Craiova), Catalin Straton (Rapid)

Fundasi: Alexandru Matel (Farul Constanta), Stefan Barboianu, Radu Barbu (ambii U Craiova), Andrei Cordos (Frosinone Calcio), Catalin Paun (Rapid), Paul Parvulescu (Gaz Metan Medias), Constantin Grecu (Pandurii Targu Jiu)

Mijlocasi: Gabriel Torje (Dinamo), Andrei Ionescu, Mihai Onicas, Razvan Ochirosii (Steaua), Alexandru Achim (Ceahlaul Piatra Neamt), Mihai Radut (International Curtea de Arges), Marius Alexe (Astra Ploiesti)

Atacanti: Liviu Ganea (Astra Ploiesti), Mihai Costea (U Craiova), Lucian Raduta (Rapid), Vlad Bujor (Poli Iasi), Sabrin Sburlea (FC Brasov)