Site-ul FIFA vede rezultatul reusit de nationala Romaniei pe Stade de France unul meritoriu, elevii lui Razvan Lucescu oferind, dupa parerea forului mondial, surpriza serii in partidele de calificare. "Franta a fost tinuta in sah pe propriul teren", se precizeaza pe Fifa.com. Franta si Romania au remizat, scor 1-1, intr-o partida contand preliminariile Cupei Mondiale de Fotbal din Africa de Sud, rezultat care desprinde Serbia in fruntea ierarhiei.

"Franta a fost tinuta in sah pe teren propriu de Romania, iar francezii nu mai detin acum controlul asupra propriului sau destin. De asemenea, gazdele nu mai sunt sigure ca pot obtine locul 1 in Grupa a 7-a. Cocosii au deschis scorul prin Thiery Henry, dar au trebuit sa se multumeasca doar cu un singur punct, dupa autogolul lui Julien Escude. Nume mari din ofensiva francezilor nu au reusit sa aduca victoria. Pentru a-si asigura macar un loc in play-off-ul pentru Campionatul Mondial, echipa pregatita de Raymond Domench trebuie sa invinga Serbia miercuri", se scrie pe Fifa.com.

In urma remizei dintre Franta si Romania, Serbia are patru lungimi avans fata de vicecampioana mondiala, pentru a mai castiga grupa Cocosii Galici avand nevoie de un succes la Belgrad, plus cel putin un rezultat de egalitate al tricolorilor in fata nationalei pregatite de Radomir Antic pe 10 octombrie.

Clasamentul Grupei a 7-a:

1. Serbia 18p

2. Franta 14p

3. Austria 10p

4. Lituania 9p

5. Romania 8p

6. Insulele Feroe 1p (toate echipele au disputat cate 7 meciuri).

Urmatoarea etapa:

Insulele Feroe - Lituania

Serbia - Franta

Romania - Austria (9 septembrie, ora 20:45, stadionul Steaua).