Razvan Lucescu a trecut cu bine primul examen serios de pe banca nationalei Romaniei, tricolorii plecand neinvinsi din deplasarea de pe Stade de France. A fost 1-1 impotriva Frantei, vicecampioana mondiala, cu doua goluri marcate de gazde, Henry 48' si Escude 55'. Lipsita de aportul lui Adrian Mutu, prima reprezentativa a obtinut un punct impotriva Cocosilor Galici cu o echipa din care au facut parte, printre altii, Apostol, Mara, Surdu si Max Nicu, fotbalisti renegati pe perioada lui Victor Piturca.

Tricolorii au fost dominati in partida de pe Stade de France de o echipa a Frantei net superioara, faptul ca nume mari precum Ribery si Benzema au ramas pe banca de rezerva fiind elocvent in acest sens.

Elevii lui Razvan Lucescu nu au marcat (a facut-o Escude in locul lor) in Hexagon, dar au plecat cu un punct de pe terenul vicecampioanei mondiale. In urma acestui egal, Romania pierde orice speranta de a ajunge la Cupa Mondiala din Africa de Sud, dar sa nu uitam ca prima reprezentativa a pierdut cu Lituania si Serbia pe propriul teren si cu Austria in deplasare, rezultate care ne-au semnat practic sentinta.

Ramane doar satisfactia ca nu am pierdut in cea mai grea deplasare din grupa, obiectivul nationalei devenind in acest moment calificarea la Euro 2012.

"E un rezultat mare pentru noi, trebuie sa tinem cont de valoarea extraordinara a Frantei. Am suportat cu mult sacrificiu presiunea de la inceput. Am intrat cu o oarecare teama disputa, dar in a doua repriza am fost ceva mai organizati. Ar fi trebuit sa ne gandim la o victorie la Paris, dar pana la urma suntem o echipa noua. E important ca am obtinut un rezultat mare. Le-am cerut sa stam cat mai departe de poarta noastra. Era foarte greu sa ne calificam, fiind pe locul cinci din sase echipe. Am intrat pe teren cu gandul de a castiga, dar atat s-a putut. Nu cred ca am aratat ca o echipa haotica" - Razvan Lucescu (Tvr1).

"Sunt dezamagit. Pacat pentru efortul depus de jucatori. Cu atatea ocazii de gol, cu riscuri asumate, cu patru-cinci atacanti nu am reusit sa marcam mai mult. Rezultatul este deceptionant, dar calificarea se va juca pana la sfarsit. Mai avem un meci, miercuri. Urmeaza sa intalnim Serbia, care nu a jucat sambata, dar asa este programul. Trebuie sa aratam ceva la Belgrad" - Raymond Domenech.

"Am muncit, am incercat sa jucam, Franta este o echipa mult mai buna decat a noastra. Trebuie sa privim cu incredere inainte, avem o echipa cu inima mare. Speram sa vina si ziua cand vom reusi sa-i invingem, ne-am daruit in totalitate. Cei tineri care au venit la nationala muncesc mult si vor tot timpul sa devina mai buni. Aceste meciuri ne fac bine, doar asa ne recapatam increderea. Mutu a fost un jucator care ne-a lipsit, a suferit mai mult pe banca decat daca ar fi jucat. Important este sa se refaca, pentru ca avem nevoie de el" - Cristi Chivu (Tvr1).

"Suntem bucurosi ca am reusit sa scoatem un punct in fata unui adversar foarte valoros. Noi cu munca, ei cu mingea. Au dominat meciul, au fost mai buni ca noi, dar munca a scos acest egal. Nu am avut prea multe ocazii, dar trebuie sa fim realisti si sa ne bucuram de acest 1-1" - Ciprian Marica.

"Am dat la poarta, doar ca s-a dus paralel. A fost un rezultat bun, Franta este o echipa foarte buna, am reusit un meci destul de bun" - Romeo Surdu (Tvr1).

Grupa 7, clasament:

1 Serbia 7 6 0 1 15 5 18 puncte

2 Franta 7 4 2 1 9 7 14

3 Austria 7 3 1 3 10 10 10

4 Lituania 7 3 0 4 6 6 9

5 Romania7 2 2 3 8 11 8

6 Feroe 7 0 1 6 2 11 1

Rezultatele serii in grupa Romaniei:

Franta - Romania 1-1 (Henry 48' - Escude 55' aut)

Austria - Feroe 3-1 (Maierhofer 1', Janko 16', 59 pen - Olsen 83')

Franta: 1 Lloris - 2 Sagna, 5 Gallas, 4 Escude, 13 Evra - 6 Lassana Diarra, 14 Toulalan - 9 Anelka, 8 Gourcouff, 12 Henry - 11 Gignac

Rezerve: Mandanda, Remy, Abidal, Benzema, Ribery, Malouda, Alou Diarra

Romania: 1 Coman - 2 Maftei, 6 Radoi, 5 Chivu, 3 Rat - 10 Mara, 4 Apostol, 7 Ghioane, 8 Max Nicu - 9 Marica, 11 Surdu

Rezerve: Pantilimon, Sapunaru, Goian, Codrea, Roman, G. Bucur, Mazilu