Intemeietorul Realului galactic, presedintele Florentino Perez, vrea sa scoata bani in vreme de criza din orice, ultima inventie a omului de afaceri fiind realizarea unui Disneyland Real Madrid la periferia capitalei Spaniei, sustine AS.

Acest parc de distractii ar putea aduce intre doua si trei milioane de vizitatori in decursul unui an, Disneyland-ul urmand sa fie amplasat in nord-estul Madridului, langa centrul de antrenament al galacticilor de la Valdebebas.

Realul ar cheltui in jur de 150 de milioane de euro pentru acest proiect, asta dupa ce Madridul a folosit deja 100 de milioane de euro pentru modernizarea centrul de pregatire de la Valdebebas.

In alta ordine de idei, Albii au prevazut un buget de 415 milioane de euro pentru actualul sezon competitional, 250 de milioane din aceasta suma fiind cheltuita pentru achizitia de vedete precum Kaka, Cristiano Ronaldo, Xabi Alonso si Benzema. O parte din banii din ultima perioada ai galacticilor au fost obtinuti din vanzarea fostului teren de antrenament (in 2001), situat aproape de centrul Madridului, pentru aproximativ 500 de milioane de euro.

Pentru stagiunea 2009-2010 Realul doreste realizarea triplei Champions League, Primera Division, Cupa Regelui Spaniei, lucru bifat de marea rivala FC Barcelona, catalanii castigand cele trei competitii dupa un sezon de exceptie.