Presedintele Federatiei Croate de Fotbal, Vlatko Markovic e convins ca vedetele echipei nationale care evolueaza in campionatul englez au fost accidentate in mod deliberat. Declaratia vine dupa ce Luka Modric (Tottenham), a fost faultat de englezul Lee Bowyer (Birmingham), in partida de sambata din Premier League. Din cauza acestei accidentari, Modric va lipsi in partida din 9 septembrie, din cadrul preliminariilor CM 2010, desfasurata intre selectionatele Angliei si Croatiei.

Acest incident i-a amintit lui Markovic de un altul, din februarie 2008, cand Eduardo a fost faultat dur de un alt jucator de la Birmingham: "Atunci Eduardo, acum Luka Modric. Este oribil. Nu pot decat sa ma intreb daca a fost intr-adevar un accident".

"Incep sa ma gandesc la faptul ca a fost ceva intentionat impotriva noastra inaintea meciului cu Anglia. Nu mi-am putut crede ochilor cand am vazut ce i s-a intamplat lui Luka. E de neinlocuit in echipa", a declarat presedintele Federatiei croate de Fotbal, potrivit AFP, citat de L'Equipe.

Anglia si Croatia fac parte din aceeasi grupa in preliminariile CM 2010. Englezii sunt pe primul loc, cu 21 de puncte, iar croatii pe locul 2, cu 14 puncte. Pericolul vine din partea Ucrainei, care are 11 puncte, dar si un meci mai putin disputat. Daca vor fi invinsi de englezi, croatii si-ar putea pierde locul al doilea in grupa.