Cazul internationalului roman Adrian Mutu a ajuns sa fie dezbatut si in Parlamentul italian. Senatorul Achille Totaro va adresa o interpelare parlamentara catre Maurizio Sacconi, ministrul Muncii italian, deoarece, crede senatorul, decizia unei asemenea sanctiuni "violeaza toate principiile dreptului international si european la munca".

Amenda de peste 17 milioane de euro pe care Adrian Mutu trebuie sa o plateasca lui Chelsea, a contrariat numeroase figuri politice din Italia, printre care si Achille Totaro: "Ceea ce e cel mai grav in acest caz este ca jucatorului, care a consumat ocazional substante interzise, i se cere sa returneze intreaga suma de transfer, a contractului dintre Parma si Chelsea", informeaza violaplanet.com.

"Jucatorii sunt si ei niste angajati, iar problema Mutu e foarte complexa si cred ca ar trebui examinata de oficialii guvernului de la Roma. Printre altii, chiar purtatorul de cuvant al premierului Silvio Berlusconi, Paolo Bonaiuti, este florentin: ar fi bine sa fie interesat si el", a declarat senatorul italian, potrivit La Nazione, citat de Tvr.