Rezultatele slabe ale Stelei in campionat au inceput sa se adune, iar patronul guraliv a inceput deja sa-l atace direct pe Bergodi.

In logica faptelor, cand o echipa rateaza punctele din campionat asa cum o face Steaua, e usor de spus ca antrenorul face greseli. Totusi, in cazul de fata, e important cine o spune si cine le face face sau cine acuza si cine-i acuzatul.

Cu o ignoranta pe care doar aroganta ti-o poate sustine, patronul Stelei a iesit public la finalul meciului cu Dinamo si facut o eroare consistenta de comunicare. atunci cand a declarat ca Bergodi a gresit schimbandu-l pe Onicas sau introducandu-l pe Grzelak.

Concret, Becali il ataca pe cel mai simpatizat om din proiectul Steaua. Si o face clasic, in maniera aceea iritanta pentru fani.

Prea plin de el insusi, Becali nu vede ca Bergodi si-a muncit pozitia pe care o ocupa in acest moment. In primul rand, a produs schimbari in lotul Stelei si in jocul unor fotbalisti despre care fanii credeau c-au demonstrat tot ce era de demonstrat in privinta lipsei de valoare.

Apoi, acele schimbari au insemnat inclusiv promovarea unor fotbalisti tineri pe care Lacatus sau altii n-au avut nici curajul, nici macar tentatia de-a-i promova. Si cum jucatorii tineri sunt cei care obtin cea mai multa rabdare din partea suporterilor, Bergodi aproape ca si-a asigurat la randul sau capitalul de incredere.

In plus, cu ajutorul resurselor sale inepuizabile de “hai sa am gura mare cand nu este cazul”, Becali risca sa-l transforme pe Bergodi intr-o victima si intr-un lider simbol al opozitiei fanilor.

Daca Steaua va continua sa rateze, iar Becali va continua sa vorbesca, fanii nu-si vor concentra nemultumirile spre antrenorul acuzat, ci spre cel care a demonstrat de-a lungul timpului ca este liderul de necontestat al celor care reusesc sa produca mai mult rau cu vorba decat cu fapta.