Steaua, cap de serie al Grupei H, va intalni pe Fenerbahce, Twente si pe Sheriff Tiraspol. Din cele patru echipe romanesti, FC Timisoara a fost cea mai ghinionista: banatenii au picat in Grupa A cu Ajax, Anderlecht si Dinamo Zagreb. Calificata surprinzator in grupe, Dinamo va juca impotriva lui Panathinaikos, Galatasaray si Sturm Graz. CFR Cluj a fost extrasa in Grupa K, alaturi de PSV Eindhoven, FC Copenhaga si Sparta Praga.

Click aici pentru programul echipelor noastre in grupe!

Grupele in care joaca echipe romanesti

Grupa A:

- Ajax

- Anderlecht

- Dinamo Zagreb

- FC Timisoara

Grupa F:

- Panathinaikos

- Galatasaray

- Dinamo

- Sturm Graz

Grupa H:

- Steaua

- Fenerbahce

- Twente

- Sheriff Tiraspol

Grupa K:

- PSV Eindhoven

- FC Copenhaga

- Sparta Praga

- CFR Cluj

Celelalte grupe:

Grupa B:Valencia, Lille, Slavia Praga, Genoa

Grupa C:Hamburg, Celtic, Hapoel Tel-Aviv, Rapid Viena

Grupa D:Sporting Lisabona, SC Heerenveen, Hertha Berlin, Ventspils

Grupa E: AS Roma, FC Basel, Fulham, CSKA Sofia

Grupa G: Villareal, Lazio, Levski Sofia, Salzburg

Grupa I:Benfica, Everton, AEK Atena, BATE Borisov

Grupa J:Sahtior, Brugge, Partizan Belgrad, Toulouse

Grupa L:Bremen, Austria Viena, Athletic Bilbao, Nacional

Marian Iancu, finantator FC Timisoara:"Vor fi meciuri echilibrate, deschise oricarui rezultat. Sunt echipe de valori aproximativ egale. Doar Ajax pare peste, Anderlecht e de valoarea noastra, iar Dinamo Zagreb la fel, orice este posibil. Vrem sa facem cat mai multe puncte"(sport.ro)

Artiom Karamian, FC Timisoara:"Este o grupa destul de buna. Am reusit sa evitam Valencia, Roma sau Werder Bremen, echipe cu care ar fi fost foarte dificil. Asta nu inseamna deloc ca este o grupa usoara. Va trebui sa dam totul in fiecare meci, doar asa putem spera la o calificare si chiar la primul loc. Oricum Ajax porneste ca favorita in aceasta grupa" (violamania.ro)

Gigi Becali: "Se vede clar ca noi avem cele mai mari sanse de calificare, suntem favoritii grupei. Doar Fenerbahce poate pune problema, dar nici ei nu sunt o echipa prea stralucita. Am cazut cu doua echipe pe care le putem bate"(Sport.ro)

Pavel Ciobanu, presedintele Fedratie Moldovenesti de Fotbal (FMF): "Toate grupele sunt de aceeasi valoare. Eu cred ca din grupa din care face parte FC Sheriff turcii de la Fenerbahce pornesc cu prima sansa de calificare. Totusi, FC Sheriff are a doua sansa si cred ca poate sa obtina locul doi in grupa si implicit calificarea in play-off-ul Europa League. Steaua Bucuresti nu mai echipa ceea de temut. FC Sheriff poate sa treaca de ei”(jurnalul.md)

Iuliu Muresan, presedinte CFR Cluj: "Sunt multimit de tragere. Bine ca nu am plecat acolo ca de cate ori m-am dus nu a iesit bine. Anul trecut a fost grupa mortii. Acum a iesit bine. Important este ca avem sanse de calificare. Cea mai buna este PSV, dar cu celelalte doua ne putem compara. Vom juca primul meci acasa cu PSV nu stiu daca este bine, dar, daca am putea debuta cu o victorie ar fi bine. Vrem sa trecem de grupe. Asta este obiectivul nostru. Ne luptam pentru locul 2 in grupa. Principala favorita este PSV dar in fotbal se pot intampla multe"(sport.ro)

14.06 Fostul fotbalist Uwe Seeler a fost ales de UEFA ambasadorul finalei Europa League de pe 12 mai 2010 din Hamburg;

Primele doua echipe din fiecare grupa se vor calfica in faza urmatoare a Europa League, iar meciurile din grupe se vor juca tur-retur.