Comisia de disciplina a UEFA va decide marti sanctiunea aplicata clubului Dinamo, dupa incidentele din finalul meciului cu Slovan Liberec, cand huliganii bucuresteni au intrat pe teren, determinand oprirea meciului in minutul 87. Meci pierdut cu 3-0, la masa verde, si o amenda - aceasta este sanctiunea de baza de la care va pleca judecata UEFA, care poate ajunge pana la excluderea lui Dinamo din cupele europene.

Conform oficialilor din FRF, esential este modul in care a fost intocmit raportul observatorului la meciul respectiv: daca reprezentantul UEFA a intocmit un raport "bland", in care incidentele nu au continut agresivitati fata de jucatori sau oficiali, Dinamo se poate gandi ca scapa de excluderea din Europa si se poate astepta la o suspendare a terenului (jocuri cu portile inchise sau sa isi dispute meciurile in alt oras).

Surse din FRF spun ca observatorul meciului cu Liberec exact un asemenea raport a intocmit, care i-ar da lui Dinamo sansa de "supravietuire". In realitate, este greu de stiut ce anume a scris observatorul UEFA, astfel ca ziua de marti va fi una a unei asteptari tensionate pentru administratia clubului bucurestean.

Tensiunea este alimentata si de episodul prin care a trecut Steaua, in 2005: la meciul retur cu Shelbourne (preliminariile Champions League), in care soarta calificarii nu mai intra in discutie, bucurestenii s-au trezit cu acuzatia ca suporterii au avut un comportament rasist la adresa unui jucator de culoare din efectivul lui Shelbourne. "Nu am avut nicio sansa la comisie!", si-a amintit Mihai Stoica, fostul manager al clubului, impresie confirmata de decizia UEFA - Steaua a trebuit sa joace la Constanta un meci din cupele europene.

Daca Dinamo va "pica" pe un asemenea scenariu, este posibil sa fie exclusa din Europa pentru 3 ani.