Steaua e ca si calificata, dupa ce a invins pe St. Patrick's in prima mansa a play-off-ului Europa League, scor 3-0. Dupa o prima repriza saraca, stelistii au venit remontati de la vestiare si si-au ingenunchiat adversarii. Nicolita a facut un meci mare, fiind autorul primului gol si al unei pase decisive pentru golul lui Stancu. O faza de manual creata de ros-albastri si acelasi Stancu inchide tabela de marcaj. Echipa lui Bergodi se va prezenta peste o saptamana in Irlanda, fara emotii si cu calificarea in buzunar.

Steaua a inceput in forta turul cu irlandezii, Kapetanos luftand din sase metri in minutul al doilea. Ocaziile ros-albastrilor au continuat la poarta lui Rogers, dar scorul la pauza a fost egal: 0-0. Remontati, elevii lui Bergodi au avut mai multa sansa in repriza secunda si recitalul a inceput in minutul 56. Kapetanos i-a pasat excelent lui Nicolita pe partea dreapta, iar acesta din urma a trimis un sut nimicitor la coltul lung. Acelasi Nicolita a pasat decisiv in minutul 65 la golul lui Stancu. Meciul s-a mutat in careul irlandezilor, iar Stancu a reusit dubla (min. 80), dupa un atac de manual al stelistilor, in care au fost implicati Kapetanos si Surdu.

Cristiano Bergodi: "Am dat 3 goluri, dar am ratat multe ocazii mari. La sfarsit sunt multumit si vad ca anul acesta jucam mai bine in repriza secunda. Am vazut ieri niste DVD-uri cu St. Patrick's si le-am citit bine jocul. Am incercat sa riscam ceva prin introducerea lui Bogdan Stancu. Mi-a placut Nicolita. Am incercat sa jucam in viteza, dar nu este usor pe un gazon prost. Atmosfera a fost urata, fotbalul nu este la fel fara suporteri". (Digisport, citat de gsp.ro)

Romeo Surdu: "Se vad grupele Europa League. Am spus ca vrem sa ne calificam de la Bucuresti si se pare ca am reusit. Pina la pauza am fost un pic cam timorati si am fost certati la vestiare de domnul Bergodi. A facut o schimbare buna, prin introducerea lui Bogdan Stancu. Domnul Bergodi ne-a zis la pauza ca trebuie sa fim concentrati, sa nu ne facem de ras. Emotii au fost si la Motherwell, cind am avut 1-0 si au fost probleme". (Digisport, citat de gsp.ro)

Echipe de start:

Steaua: Tatarusanu, Golanski, Baciu, Tudose, Marin, Ochirosii, Onicas, Ionescu, Nicolita, Surdu, Kapetanos

St. Patrick's: Rogers, Gavin, Harris, Partridge, Clarke, Guy, Byrne, O' Connor, Lynch, Fitzpatrick, O'Brien